Sari direct la conținut

CEC Maramures, la control!

Gazeta de Maramures

* Scandalul economistei Simona Mihalache ia amploare

CEC Maramures, la control!

In cazul Mihalache, economista care a escrocat, pana in momentul de fata, cu zeci de miliarde de lei aproape o suta de baimareni, se contureaza un scandal ce va zgudui din temelii Sucursala CEC Maramures si, prin implicatii, chiar institutia de la Bucuresti.

Mai multi pagubiti s-au constituit intr-o asociatie ad-hoc si au trimis un denunt penal la PNA. Oamenii sunt disperati, multi dintre ei risca sa ramana pe drumuri ori sa-si piarda economiile de-o viata. Primim la redactie o multime de informatii legate de acest caz, despre Mihalache, despre directorul Sucursalei sau fosti directori ai Sucursalei.

Ce mai, o increngatura de interese incredibile in care cativa indivizi au prosperat, probabil ani in sir, prin intermediul acestei Mihalache, o secretara ajunsa economista si un fel de om de casa al directorilor ce s-au perindat pe la conducerea Sucursalei.

Este tot mai limpede, cu toate protestele lui Chiuzbaian, ca directorul Sucursalei CEC Maramures era la curent cu afacerile “marca Mihalache”, ba mai mult, a beneficiat de pe urma acestora. Pana unde, ramane sa stabileasca organele de control.

In ceasul al doisprezecelea

Saptamana trecuta, a descins in Baia Mare o echipa de control de la Centrala CEC, venita pentru cazul Mihalache. De asemenea, a sosit si procurorul de la Parchetul Cluj care a primit dosarul. Cercetarile se fac pe mai multe tematici si, din informatiile noastre, rezultatele de pana acum confirma materialele aparute in GAZETA.

Nici noi nu am stat cu mainile-n san si am intrat in posesia unor declaratii explozive. Dovezi clare ca Mihalache “lucra” cu aviz directorial si poate pana cine stie unde. “Timp de sase luni, inclusiv in ianuarie si februarie, i-am dat directoarei, lunar, cate un costum de haine numai sa ma lase sa-mi rezolv problemele, sa plec cand am nevoie”, declara Mihalache.

Promovari, salarii, colete, daruri…

O alta declaratie tulburatoare explica cum de avea Mihalache timp pentru a lucra in scopul bunastarii personale si a altora. “In 31 ianuarie am fost chemata la CEC Baia Mare pe la orele 20, era o zi de sambata, de catre Mihalache, pentru o discutie legata de banii pe care mi-i datora.

Ea m-a chemat spunandu-mi ca nu poate sa plece din Sucursala deoarece este inca impreuna cu directoarea Chiuzbaian, care lucreaza la negocierile salariale. imi spunea. Mi-a povestit ca trebuie sa trimita la Bucuresti rezultatele negocierilor salariale prin Prioripost si ca . Mi se plangea ca are de listat toate contractele si de pregatit corespondenta.

A mai spus ca si la interviurile care au avut loc la CEC, tot ea era mana dreapta a directoarei, era consultata tot timpul si ii rezolva tot. Iar pentru rezolvarea acestor probleme cu personalul, mi-a spus ca trebuie sa mearga sa pregateasca un colet (cu piure de castane si altele), sa-l duca la gara pentru a-l trimite la Bucuresti, la sefii de acolo”, din declaratia unei pagubite.

Dar Mihalache se pare ca avea si putere de a rezolva cate un loc de munca la CEC pentru “partenerii” ei de afaceri. “Eram in biroul secretariat cu Mihalache si am rugat-o sa-mi rezolve un post pentru mine si sotul meu in unitatea CEC.

Ea mi-a spus ca se poate discuta si se poate rezolva cu doamna Chiuzbaian (si-a notat studiile, pregatirea), spunandu-mi ca verisoara directoarei este angajata la Bucuresti, la compartimentul Resurse Umane, probabil seful compartimentului. A spus ca de aceasta verisoara depinde. M-a intrebat daca un salariu de 12-15 milioane ne convine” din declaratia unui pagubit.

Dintr-o alta declaratie am aflat ca Mihalache facea cadouri in haine nu numai directoarei, ci si altor colegi. “Mi-a spus nu o data ca o imbraca pe directoare, dar si pe altii de acolo, fara sa ia un ban”, fragment de declaratie.

Daca pui cap la cap aceste declaratii, rezulta ca la Sucursala CEC maramureseana se intamplau lucruri cel putin ciudate, ca directorul Chiuzbaian era inconjurata de un grup de oameni fideli, in care figura centrala era Mihalache, un fel de . Speram ca Politia si echipa de control a CEC sa verifice aceste aspecte.

Mergand pe firul declaratiilor primite, am aflat ca astfel de practici erau inca de pe vremea fostei directoare Rizea, a carei mana dreapta era tot Mihalache. Dar cu alte aspecte inedite, vom reveni.

Furioasa si iute

Interesul nostru pentru ce se intampla la CEC deranjeaza. Deranjeaza si faptul ca a venit control de la Bucuresti. Am ramas perplecsi cand am aflat prin metode specifice, ca accesul in Sucursala pentru presa este interzis.

Nu ar fi un lucru deosebit, dar se pare ca directorul Chiuzbaian a incercat sa intimideze, sa obstructioneze verificarile, ba chiar a incercat anumite inscenari, probabil cu scopul de a scapa de persoane incomode sau care stiu mai multe.

Teroarea care este la CEC, faptul ca toti angajatii, de la portari, la sefi se feresc sa dea declaratii, de parca nu ar fi vorba de o institutie publica, demonstreaza ca directorul Sucursalei se bazeaza pe ceva, pe cineva.

Cu toata impotrivirea sa, am aflat ca peste 50 de persoane, cel putin in ultimul timp, au intrat in Sucursala la intalniri cu Mihalache pentru perfectarea “contractelor de imprumut”, iar peste 20 de clienti ai economistei escroace au intrat in Sucursala dupa orele de program (la Mihalache, la directoare in birou si cine mai stie pe unde), ceea ce contravine normelor bancare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro