Sari direct la conținut

Mahalaua notarilor ieseni

Flacara Iasului

Vestea datoriilor pe care le au de platit la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate a incins spiritele in lumea notarilor din Iasi. Cu toate ca incaseaza sume fabuloase de bani din onorarii, acestia se zgarcesc sa-si achite datoriile. „Nu este nimic adevarat. Este o minciuna. Sunt foarte suparata, atat pe cei de la casa cat si pe voi, ziaristii care dati astfel de date in ziar despre mine.

Futu-i in cur pe cei de la Casa, ca nu am de ce sa le dau bani! De ce sa le platesc pentru sanatatea mea, cand de acest lucru m-am ingrijit singura?”, s-a aprins notarul public Sora Barzu care apare in evidentele CJAS cu o datorie de 600 milioane lei. Aceasta sustine ca reprezentantii bransei din care face parte sunt cei mai corecti platitori de taxe si impozite.

„Nu noi am stabilit sa fim preluati de Ministerul Finantelor. De la data de 1 ianuarie mergem fiecare la Directia Generala a Finantelor Publice si achitam ceea ce avem de achitat. Cum sa spuna cineva ca suntem datori?!”, a mai spus Georgeta Barzu.

Unii nu comenteaza

Al doilea notar public aflat in topul datornicilor din evidentele CJAS este Corina Pavel, care figureaza cu un debit de 484 milioane lei. „Nu comentez acest lucru. Dosarul se afla in instanta si nu este inca finalizat. I-am dat in judecata pentru ca instanta sa dovedeasca greseala celor de la CJAS. Ma mira insa ca aceste date au fost date publicitatii”, a declarat Corina Pavel.

Presedintele Camerei Notarilor din Iasi, Georgeta Maximovici, a refuzat sa comenteze: „Nu stiu despre ce vorbiti. Toate datele le puteti afla de la purtatorul de cuvant al Camerei, ªtefan Coste”. Numai ca notarul ªtefan Coste figureaza ca fiind al treilea in topul datornicilor, cu un debit de 233 milioane lei. „Este o greseala.

Am dat in judecata CJAS pentru ca sa se dovedeasca ca nu am de achitat o asemenea suma. Anul trecut am achitat 6,5 procente din ceea ce am castigat. Pe anii 2000, 2001 si 2002 am achitat toate datoriile pe care le aveam. Daca instanta va hotari ca trebuie sa platesc acesti bani, o voi face. Deocamdata dosarul nu este finalizat”, a declarat Stefan Coste.

Ce spun reprezentantii Casei de Sanatate

Purtatorul de cuvant al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate s-a aratat surprins de reactia datornicilor. „Este interesanta reactia lor. Indiferent de acest lucru, ei trebuie sa-si achite datoriile, fie ca vor, fie ca nu. Noi avem evidente clare, care nu pot fi contrazise”, a declarat Liviu Drugus, purtatorul de cuvant al CJAS.

Acesta a mai precizat ca reprezentantii Casei au purtat nenumarate corespondente cu cei care aveau debite insemnate in speranta ca acestia isi vor reconsidera pozitia si isi vor achita macar o parte din datorii. „Singurele reactii de care ne-am lovit au fost cereri prin care Camera Notarilor incerca prin tot felul de tertipuri sa se eschiveze de la plata banilor.

Consider ca din 2000 si pana acum, acestia puteau sa plateasca aceste datorii pe care le au”, a specificat purtatorul de cuvant al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Liviu Drugus.

Gabi COHUT

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro