Sari direct la conținut

FRF a decis amenzi de mii de Euro

Viata Brailei

FRF a decis amenzi de mii de Euro

Fotbal cu si pentru surdo-muti

Clubului de fotbal Dacia Unirea i-a parvenit zilele trecute hotararea Federatiei Romane de Fotbal privind cuantumul taxelor si contributiilor pentru sezonul 2004-2005.

In hotararea emisa la data de 14 iulie, se stipuleaza la capitolul „Amenzi”, sume cu multe zerouri, in Euro, pentru abateri care nu tin neaparat de club.

Astfel orice echipa care evalueaza in divizia C, B sau A este pasibila de a plati intre 4700 si 9200 Euro, pentru trucarea unor partide si intre 930 si 1700 Euro, pentru tentativele de blat.

Daca aceasta decizie vine oarecum in preintampinarea jocurilor „de culise” din fotbalul romanesc, hotararea FRF contine si amenzi pentru „desconsiderarea adversarului intre 2000 si 3400 Euro”, ce inteleg cei de la FRF prin „desconsiderare” este greu de precizat, oare nu vom mai vedea pe terenul de joc, mingi trecute printre picioarele adversarilor?!

Mai mult Federatia nu a uitat sa stabileasca cluburilor sanctiuni pentru lipsa masurilor de organizare, intre 700 – 2000 Euro si atentie, pentru „intrarea spectatorilor in incinta stadioanelor cu obiecte care pot fi aruncate in teren, amenzi intre 700 si 2000 Euro; iar daca din tribune se arunca cu obiecte in teren, suma de dubleaza.

Mai mult, daca obiectele ating persoane, amenda urca intre 920 si 2600 Euro,

Ne permitem sa continuam a prezenta alte cateva sanctiuni ale FRF. Astfel pentru amenintarea arbitrului, indiferent ca aceasta vine din tribune ori de la jucatori, clubul va fi obligat sa plateasca intre 370 si 1900 Euro. Incidentele din tribune, injuriile, insultele si calomniile „costa” intre 370 si 700 Euro.

In cazul „promiterii unor foloase necuvenite”, chiar daca acestea sunt refuzate de „potentialul beneficiar”, clubul de fotbal este pasibil de o amenda cuprinsa intre 2000 si 4000 Euro. Pentru fiecare jucator depistat pozitiv, cuantumul sanctiunii a fost stabilit intre 1710 si 499 Euro.

Oficialii FRF s-au gandit ca n-ar fi rau sa-si puna imaginea „la pastrare”. Astfel, ei au stabilit ca pentru „atingerea onoarei oficialilor, savarsite in public, clubul primeste o amenda intre 680 si 2500 Euro. Declaratiile jignitoare vor fi sanctionate cu sume cuprinse intre 500 si 100 Euro.

Printre neregulile sanctionate de hotararea FRF se numara si aruncarea mingiei din tribune, dupa ce jocul a fot reluat, cu o alta minge. Aceasta abatere va costa clubul gazda intre 460 si 600 Euro.

In fine, nerespectarea deciziilor arbitrului precum si protestele vor fi sanctionate cu amenzi de la 340 la 700 de Euro. Deci daca jucatorul nu respecta locul de executare a loviturii, mutand mingea, sau daca zidul nu pastreaza distanta la care a fost pus de arbitru, clubul… plateste.

Precizand ca lista noastra este partiala, din ea fiind ignorate baremele arbitrilor, dar si alte sanctiuni, daca mai adaugam si costul vizelor necesare jucatorilor, care doar la Dacia Unirea au depasit 15.000 Euro, ne putem da lesne seama ca la primul meci acasa, in caz ca vor avea loc abateri prevazute in hotararea FRF, bugetul Daciei Unirea, pentru sezonul 2004-2005 va deveni zero.

Este interesant de vazut cate astfel de sanctiuni vor fi aplicate, caror echipe si, mai cu seama, cate echipe vor continua sa activeze intr-unul dinte esaloanele C, B, si A. La asa „scoruri”, fotbalul tinde sa devina un sport al surdo-mutilor, pentru surdo-muti.

Nicolae DAN

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro