Sari direct la conținut

Tun de peste 40 miliarde lei la BCR Comanesti si BRD Moinesti

Monitorul de Bacau

O frauda de peste 40 de miliarde de lei a fost descoperita la sediile BCR-filiala Comanesti si BRD-filiala Moinesti.

Beneficiarii acestor credite sunt 300 de persoane fizice si juridice care au contractat credite si care nu au fost rambursate.

Interesant este faptul ca foarte multe dintre aceste persoane nici macar nu au calcat in sediile bancilor iar tranzactiile fictive s-au facut doar de citeva persoane in numele acestora.

Valoarea creditelor difera de la o persoana la alta, totalul acestora ridicindu-se la astronomica suma de 40 de miliarde lei.

Ofiterii de credit ai bancilor sus mentionate impreuna cu conducerea acestora nu sunt straini de situatia existenta.

La BancPost Comanesti exista alte peste 100 de cazuri de fraudare unde au fost acordate credite preferential unor anumite persoane.

Din surse demne de incredere am aflat ca toata conducerea BancPost Comanesti a fost inlocuita.

La BCR Filiala Comanesti, beneficiarii unei parti din banii acordati de catre banca sunt Cornelia Maruntis – directorul institutiei si Lucian Pintea – controversat om de afaceri, un apropiat al acesteia.

Lucian Pintea a fost chemat la PNA pentru audieri dar a refuzat sa se duca motivind ca se afla internat la Iasi, fiind bolnav.

In noaptea de 31 august, doua autoturisme ale acestuia au fost incendiate de o mina criminala care se pare ca nu este straina de cele intimplate la BancPost Comanesti.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro