Sari direct la conținut

Viata satului I :))Vacareni, comuna care l-a rasturnat pe Ceausescu

Vacareni, comuna care l-a rasturnat pe Ceausescu

Ramasa in memoria unor romani ca fiind comuna unde, in 1958, masina lui Ceausescu a fost rasturnata de tulcenii nemultumuti de decizia de colectivizare, Vacareni si-a recapatat statutul in decembrie 2003, iar acum incearca sa revina la viata.

Economic 😉

– In decembrie 2003, a primit de la Consiliul Judetean Tulcea 1,8 miliarde lei.

– In aprilie, 2004, dupa ce satenii au dat cate 20.000 lei, langa asezare, s-a deschis o cariera de piatra care ar putea fi concesionata pe o durata de 50 ani, firmei romano-portugheze Lenna Euro Metal Construct SRL, cu cei 5.000.000 euro care ar putea fi castigati in urma actiunii, primarul Sterian Gherghisan dorind sa infrumuseteze orasul si sa imbunatateasca infrastructura.

– Fiecare familie a platit cate 500.000 lei, contributia necesara aplicarii unui proiect PDR vizand extinderea si modernizarea retelei de alimentare cu apa potabila, in valoare de 220.000 euro.

Social 🙁

– Legumicultura este principala ocupatie a celor 2.340 de locuitori care isi comercializeaza legumele preponderent in Constanta si Tulcea.

– Nici unul din agricultorii ale caror culturi au fost afectate din cauza ploilor torentiale din ultimele doua luni nu vor primi despagubiri de la Ministerul Agriculturii, din cauza ca nu si-au asigurat recoltele, motiv pentru care primaria a decis sa aduca o firma de asigurari in comuna care sa incheie contracte pentru culturile viitoare.

– In 1989, Casa de Cultura a fost devastata, pentru lucrarile de reparatii fiind nevoie de 35.000 euro, dupa spusele primarului. B-)

– In scoala generala din localitate, modernizata printr-un program al Bancii Mondiale, invata 220 de copii, dar nici unul din ei nu are acces la calculatorul din institutie care sta incuiat intr-una din incaperi. In noiembrie, aici s-ar putea derula un curs pentru micii intreprinzatori.

Sanatate :((

– Exista un singur medic de familie si o farmacie care distribuie medicamente pentru diabetici, cei care au nevoie de o aspirina platind pana in Luncavita si inapoi de cel putin trei ori pretul ei.

– Cabinetul stomatologic din comuna e deschis doua zile pe saptamana, dar nu are dotarea necesara, iar sefii comunei se gandesc sa aduca scaunul stomatologic din Luncavita, chiar daca el e scos la casare. >:)

Politic B-)

– Primarul, Sterian Gherghisan si viceprimarul Stelica Nastase, impreuna cu opt consilieri locali fac parte din PSD, aripa tanara a partidului, condusa de Iulian Branescu, consilier si profesor de religie la scoala generala din comuna, parand a fi cea care sustine majoritatea actiunilor sportive si culturale.

– Din PD fac parte trei consilieri locali. 😛

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro