Sari direct la conținut

Cariera sportiva oprita la antrenamentCampionul national la lupte greco-romane a rupt mana unei eleve

Desteptarea

Stupid. Asa ar putea fi caracterizat accidentul suferit de luptatoarea Felicia Andries pe 19 august, la unul din antrenamentele desfasurate in sala de atletism. Practic, aceasta accidentare i-a intrerupt cariera sportiva, desi Felicia era abia la inceput de drum. Mai facuse sport, insa nu lupte greco-romane, ci judo.

„Dupa ce am facut incalzirea specifica, antrenorul m-a rugat sa ma lupt cu Florin Gavrila (campionul national la lupte greco-romane – n.r.). Atunci, nici nu stiam cum il cheama, ulterior am aflat despre cine este vorba. Am refuzat sa lupt cu el, insa antrenorul m-a obligat sa fac acest lucru. Nu-mi amintesc cum de m-am trezit intr-un moment cu mana stanga rupta.

Eram ingrozita de durere. Am fost dusa imediat la spital, acolo unde am intrat pe mainile doctorului Babin“, isi aminteste Felicia Andries, care a stat la Spitalul din Bacau doar patru zile.

„Noroc de doctorul Veringa care si-a dat seama ca situatia nu-i deloc roza si m-a trimis urgent la Iasi, acolo unde m-a si operat. Imi atinsese si nervul si era pericolul unei pareze“, povesteste Felicia.

Cu doua suruburi si 30 de copci, doctorii din Iasi au izbutit sa-i puna bratul la loc, insa pericolul unei pareze pe partea stanga inca mai exista. Cu mana in ghips, Felicia a mai trecut si pe la scoala, fiind eleva in clasa a X-a a Liceului de Chimie.

Desi se fereste sa spuna exact cat a cheltuit prin spitale, bunicul sportivei bacauane, Gheorghe Pascal, este hotarat sa-si recupereze banii in instanta: „Ii voi actiona in judecata pe cei vinovati. Sunt suparat pentru faptul ca in toata aceasta perioada, nimeni nu s-a interesat de soarta aceste fete. La urma urmei era sportiva SCM-ului“.

In certificatul medico-legal scrie ca Felicia Andries necesita intre 45 si 50 de zile de ingrijiri medicale, iar diagnosticul este clar: „Traumatism brat stang cu fractura spiroida de humerus in 1/3 distala cu deplasare. Pareza postraumatica nerv radial stang“. Un diagnostic deloc fericit care a pus capat carierei unei sportive.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro