Sari direct la conținut

Sefi noi la 25 de sucursale ale Garzii Financiare

Adevarul

Aproape doua treimi din sucursalele Garzii Financiare au, incepand de ieri, sefi noi, acestia fiind instalati in functie dupa promovarea concursului organizat la sfarsitul lunii trecute.

Comisarul-sef al Garzii Financiare, Marian Pasulea, ne-a declarat ca in cele mai multe cazuri pentru un post de conducere s-au inscris doi concurenti, unul din cadrul acestei institutii, iar celalalt de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala, care a lucrat insa la Garda Financiara.

La inceputul anului, multi dintre sefii garzilor financiare judetene si-au lasat posturile pentru a pleca la ANAF, acesta fiind si motivul pentru care aceste sucursale au ramas pe mana interimarilor. „Pentru ocuparea celor 30 de posturi de conducere s-au prezentat 42 de candidati din 25 judete si din municipiul Bucuresti, precum si de la Comisariatul Central.

Dupa proba scrisa si interviu au fost declarati admisi 29. A fost un singur caz in care ambii candidati au fost respinsi. Este vorba despre Comisariatul regional Timis, unde cei doi concurenti care au dorit sa ocupe scaunul de comisar-sef adjunct au fost slabi, nu au reusit sa convinga ca pot face fata unei astfel de functii”, a precizat Marian Pasulea.

Seful Garzii Financiare spune ca multi dintre cei care au dorit sa revina de la ANAF au reusit sa treaca examenul reluandu-si astfel postul. In ceea ce priveste Garzile Financiare cu probleme, aici lucrurile sunt departe de a se limpezi.

La Harghita, comisarul-sef Moise Flueras, suspectat de favoritisme la adresa mafiotului Csibi Istvan, a ramas cu numele sef aici, fiind trasferat tot de ieri la Bistrita-Nasaud, pe un post de executie, la fel ca si adjunctul sau Stefan Gogu, detasat la Cluj. Garda Financiara Harghita este condusa de ieri de interimarul Traian Blaj, care a lucrat in cadrul Comisariatului Regional Brasov.

La Arad, Aurel Cancel, cel care a fost detasat de la „centru” pentru a conduce acest comisariat si care a favorizat firmele unor afaceristi locali, a fost retras, in locul sau fiind numit Sorin Cirti, care provine din cadrul Comisariatului regional Timis.

O alta sucursala cu probleme este cea de la Gorj, unde comisarul superior Gheorghe Trifoi a fost suspendat din activitate, „deoarece exista suspiciuni ca acesta ar fi fost implicat in campania electorala in favoarea fratelui sau”. Comisarul Trifoi a vrut cu orice chip sa-si vada fratele primar intr-o comuna gorjeana.

„In acest moment, Gheorghe Trifoi nu are voie sa participe la activitatea de control a Garzii Financiare, pana cand Comisia de Disciplina din cadrul Comisariatului general nu se pronunta in acest caz”, a mai adaugat Marian Pasulea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro