Sari direct la conținut

Rusia este prima tara eliminata de la EURO 2004

Jurnalul National

Portugalia era obligata, dupa infrangerea rusinoasa din fata Greciei, sa invinga si sa elimine Rusia, pentru a-si recapata moralul si pentru a se pastra in lupta pentru calificarea in “sferturile” Campionatului European.

CATALIN FAINISI

Obiectivul a fost indeplinit, dar nu fara emotii. Meciul de aseara a avut de toate: goluri, eliminari, dar si un joc urat al portughezilor, timp de minute bune dezaprobat prin fluieraturi de catre suporteri.

RAPID. Practic, meciul a fost rezolvat inca din minutul 7, cand, in urma unei lovituri libere executate de Figo, Maniche a scapat de marcajul aparatorului rus Evseev si l-a rezolvat “scurt” pe Ovcinikov. Portarul rus a fost si eroul negativ al echipei lui Gheorghi Iartev, fiind eliminat, la sfarsitul primei reprize, pentru atingerea balonului in afara careului propriu.

REVANSA. Repriza a doua a fost un prilej de noi ocazii de gol, care s-au materializat abia in minutul 88, cand Rui Costa a stabilit scorul final din centrarea lui Cristiano Ronaldo.

Colaborarea la golul al doilea intre cei doi portughezi a reprezentat un prilej de revansa a acestora fata de suporteri, dupa ce, in meciul cu Grecia, Rui Costa a jucat slab, iar Ronaldo a provocat penalty-ul din care elenii au majorat scorul.

OBLIGATI. Victoria impotriva rusilor a fost partea usoara pentru portughezi, care, pentru a trece de grupe, sunt obligati sa invinga Spania in ultimul meci. Duminica, cele doua tari vecine isi vor disputa calificarea, pe care Grecia a obtinut-o deja, in urma egalului cu Spania. Iar o victorie impotriva lui Raul & Co. nu va fi sub nici o forma asa usoara, precum cea cu Rusia.

Un lucru este cert: antrenorul Otto Rehhagel a reusit o performanta unica in istoria Greciei. Germanul a trimis acasa cel putin una dintre cele doua favorite, Spania sau Portugalia.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro