Sari direct la conținut

Ura! Ce prosti sint copiii nostri!

Evenimentul Zilei

In fiecare an, la examenele de capacitate si de bacalaureat, avem o mare bucurie: ne putem bate joc cu sadism de elevi. Toate televiziunile, ziarele etc. jubileaza. Citeaza cu nesat prostiile concurentilor la examen. Mie mi se pare un soi de jubilare prosteasca pe marginea ignorantei elevilor.

Iar asta vine mai ales din educatia noastra – foarte multi dascali isi fac o strategie pedagogica tocmai din a-si bate joc de elevii pe care se presupune ca trebuie sa-i educe.

Ei bine, principalul mod de educatie romanesc e tocmai infricosarea si complexarea copiilor. De aceea copiii nostri, cind ajung in facultati, abia mai deschid gura. Ultimul lucru pe care-l invata elevii in scoala generala romaneasca este sa vorbeasca dezinvolt, sa incerce sa-si exprime coerent opiniile. Normal, in primii ani, exprimarea e penibila, daca tii cu tot dinadinsul s-o privesti asa.

Profesorul roman nu stie sa accepte vulnerabilitatea copiilor din fata lui. Nu-i educa in spiritul dialogului, al opiniei clar formulate. Iar apoi toata lumea se mira de unde ies “perlele” – ies tocmai din faptul ca nu stim sa ne educam modern copiii. In loc sa-i invatam sa exprime o opinie sau sa evite o informatie pe care nu sint siguri noi ridem de ei.

Ridem de ei din clasa I pina-ntr-a 12-a. Ridem cu pofta si atit. Totul culmineaza cu risul madamei “efectiv” de la Antena 1. Ceva e in neregula. N-as vrea sa-i vad pe maretii oameni de televiziune de pe la noi in fata unui test de literatura romana.

Marti seara, si Antena 1, si PRO TV, ca la un semn, in principalul buletin de stiri, au difuzat un material despre O-Zone. Esca i-a avut pe baieti in studio. Se cam incurcau “chitarile” cu “teii” si “Picasso-urile” in discutia respectiva. Ciudata a fost insa simultaneitatea: O-Zone e in toate topurile Europei de o luna si ceva.

Ar fi trebuit sa apara de cel putin 20 de ori la stiri pina acum, cu toate amanuntele posibile.

rogozanu@expres.ro

De ce nu da PRO TV nimic despre dosarul „Cocaina”?

D.S. isi pune o foarte buna intrebare legata de dosarul “Cocaina” la TV: “Daca pina mai ieri ma intrebam de ce Big Brother primea amenzi din ce in ce mai mari pentru secvente obscene, in timp ce la Acasa TV se minca de pe fete goale sau erau pictate fete goale doar pentru rating, in timp ce CNA nu observa sau se facea ca nu observa, acum o alta intrebare nu-mi da pace.

Toate ziarele vuiesc cu stirea zilei: Ion Tiriac jr. si Ileana Lazariuc, consumatori de droguri. Stirea o regasesc pe toate posturile de televiziune, mai putin… PRO TV”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro