Sari direct la conținut

Alcoolul nu se va putea vinde mai devreme de ora 12

Ziarul

Amintitul proiect are drept scop limitarea accesului minorilor la bauturile alcoolice. Asta deoarece, in urma controalelor facute de catre inspectorii ANPC, s-a constatat ca in imediata vecinatate a scolilor se comercializa alcool, in ciuda faptului ca exista prevederi legale ce interzic acest lucru.

Se pare, insa, ca acestea sunt prea blande, drept pentru care proiectul de lege respectiv va aduce noi restrictii.

SPATIU SPECIAL

Astfel, bauturile alcoolice vor putea fi comercializate numai in cadrul unor structuri de vanzare cu o suprafata de cel putin 50 metri patrati, exclusiv spatiile de depozitare, si numai in cadrul unei compartimentari distincte, amenajate special in acest sens. Berea nu este inclusa in categoria bauturilor alcoolice la care se refera proiectul de lege initiat de ANPC.

Unitatile de alimentatie publica vor avea dreptul sa vanda cu amanuntul bauturi alcoolice numai de la ora 12 si pana la terminarea programului de functionare, dar nu mai tarziu de ora 6.

AMENZI MAI MARI

Actul normativ prevede amenzi cuprinse intre 50 si 100 milioane lei pentru vanzarea sau distribuirea gratuita a bauturilor alcoolice, a vinurilor si a altor bauturi obtinute prin fermentatie alcoolica in locuri publice ori in imediata apropiere a acestora, in zilele si la orele interzise, precum si in locurile in care se desfasoara actiuni sportive.

Amenzi similare vor fi aplicate si pentru comercializarea bauturilor alcoolice la intrarea, in bufetul din curtile spitalelor sau in spatii amenajate la o distanta mai mica de 200 metri de locurile de cazare pentru elevi, unitati si institutii de invatamant. Iar amenda va fi data atat vanzatorului, cat si patronului unitatii respective.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro