Sari direct la conținut

BCR, premiata de revista britanica Euromoney

HotNews.ro

Premiul acordat bancii are la baza trendul constant de crestere inregistrat de BCR pe parcursul ultimilor ani, cu o crestere a profitului net de la 54 milioane de dolari in 1999 la 152 milioane de dolari in 2003. De asemenea, banca ocupa o pozitie importanta si pe piata creditului, cu un sfert din piata creditului pentru companii si o treime din piata creditelor pentru populatie.

Totodata, BCR este lider in atragerea depozitelor de la companii si populatie, cu o cota de piata de circa peste 32%.

„Suntem onorati de aceasta noua recunoastere internationala, bazata pe performantele reale ale BCR, care confirma calitatea strategiei proprii de dezvoltare.

BCR creste organic printr-un parteneriat durabil cu economia romaneasca iar, in contextul eforturilor de integrare in Uniunea Europeana, Romania merita astfel de campioni nationali care sprijina efectiv si eficient procesul de aderare” a declarat presedintele BCR, Nicolae Danila.

EUROMONEY a avut in verdere si parcursul din prima parte a anului 2004. Astfel, BCR a obtinut, in primele 5 luni ale acestui an, rezultate pozitive pe toate segmentele de piata pe care actioneaza, realizarile sale inscriindu-se in prevederile planului de afaceri pe care si l-a propus pentru anul 2004.

Profitul net inregistrat pe primele 5 luni, se ridica la aproape 3.000 miliarde de lei (circa 73 milioane EUR), in crestere, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cu peste 60%.

Totalul activelor a crescut cu circa 29% fata de 31 mai 2003, ajungand la peste 200000 miliarde de lei (aproape 5 miliarde EUR), in timp ce capitalurile proprii au inregistrat o crestere cu circa 27% ajungand la aproape 33.000 miliarde de lei (aproximativ 807 milioane EUR).

Totalul creditelor s-a majorat cu circa 45%, comparativ cu 31 mai 2003 atingand peste 87.000 miliarde de lei, in timp ce totalul depozitelor atrase de banca a crescut cu aproximativ 22%, ajungand la circa 140.000 miliarde de lei. Depozitele atrase de banca, in primele 5 luni ale acestui an, au ajuns la circa 140.000 miliarde de lei.

Revista britanica remarca, totodata, pozitia de lider de piata al Grupului BCR sustinuta si de performantele subsidiarelor care fac parte din grup respectiv, BCR Asigurari, BCR Leasing, BCR Asset Management si BCR Securities.

Activitatea BCR in semestrul I a fost sprijinita de parteneriatul sau cu cei 4,2 milioane clienti, pentru care banca administreaza peste 7 milioane conturi.

BCR a fost desemnata drept “Cea mai buna banca din Romania” in 2003 atat de EUROMONEY cat si de catre revista americana Global Finance, dupa ce banca a primit 3 ani la rind titlul de “Banca Anului” din partea prestigioasei reviste britanice The Banker, membra a Financial Times Group.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro