Sari direct la conținut

Elettra va fabrica cea mai performanta aparatura de transmisiuni militare

Gardianul

Inaugurata ieri, la Ploiesti, in prezenta unor reprezentanti de seama ai Romaniei si Italiei, printre care Es. Stefano Ronca, ambasadorul Italiei in Romania, si gen. Decebal Ilina, secretar de stat in MEC, fabrica Elettra Comunications, prin produsele sale, constituie un nou pas in alinierea Armatei Romane la standardele NATO.

Infiintata in urma cu doua luni, societatea mixta romano-italiana Elettra Comunications, care are ca actionari grupul Marconi, cu o participare de 51%, si grupul ROMARM, detinator a 49%, a beneficiat, pana in prezent, de investitii de peste 5,4 milioane euro, urmand ca, potrivit afirmatiilor directorului general Sandor Lovasz, „pana la sfarsitul anului 2005 sa fie investiti inca 1,6 milioane

euro, in principal in extinderea liniei de productie. Astfel, va deveni posibila fabricarea in Romania a celor mai noi tipuri de aparate de transmisiuni”.

De altfel, Elettra detine licenta exclusiva pentru fabricarea in tara a tipurilor de aparatura de transmisiuni Marconi Selenia Comunications, compania inaugurata ieri urmand a deveni principalul furnizor de echipamente de telecomunicatii militare fixe si mobile al armatei romane. In ceea ce priveste relatiile comerciale romano-italiene, Es.

Stefano Ronca, ambasadorul Italiei, a apreciat ca „numai Japonia, cu peste 9 miliarde euro, se apropie de valoarea schimburilor comerciale de 9 miliarde euro, estimate a se inregistra anul viitor intre Romania si Italia”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro