Sari direct la conținut

Laura Badea – aur, fetele de la sabie – argint

Romania Libera

Din concurs au lipsit principale favorite la aurul continental, italiencele Valentina Vezzali si Giovanna Trillini, dar aceste absente nu diminueaza importanta performantei reusite de Laura Badea. Un rezultat remarcabil a obtinut si echipa feminina de sabie a Romaniei.

Irina Covaliu, sotia campionului olimpic de la Sydney la spada, Mihai Covaliu, Andreea Pelei si Catalina Gheorghitoaia au urcat pe cea de-a doua treapta a podiumului european dupa ce in finala au pierdut cu 39-45 in fata reprezentantelor Rusiei.

Pentru Catalina Gheorghitoaia, care a fost cooptata in lotul nostru olimpic dupa retragerea din motive medicale a Dorinei Mihai, „argintul” de la echipe este a doua medalie cucerita la CE, dupa „bronzul” de la individual.

O evolutie sub asteptari au avut insa sabrerii nostri, care, in frunte cu Mihai Covaliu, s-au oprit in turul al doilea al competitiei, la individual, iar la echipe au fost eliminati, in aceeasi faza a competitiei, de polonezi.

Aur pentru floretiste

Ieri s-au disputat si intrecerile feminine pe echipe la floreta, unde reprezentantele Romaniei le-au invins in semifinala pe italience cu 44-40. In actul final romancele s-au impus cu 45-32 in fata sportivelor din Rusia.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro