Sari direct la conținut

Romanii rup poarta parlamentului britanic

BBC

Autoturismul Opel, inmatriculat in Germania, s-a izbit de poarta gotica a palatului la ora locala 21.00, fara a reusi insa sa strapunga grilajul.

Soferul, un tinar in virsta de circa 20 de ani, a declarat la politie ca s-a izbit de grilaj deliberat, pentru a atrage atentia fortelor de ordine, deoarece cele doua pasagere erau pe punctul de a fi jefuite de al patrulea pasager, Petre Ponta, in virsta de 31 de ani. Soferul a fost initial arestat, insa a fost eliberat dupa interogatoriu si acum este considerat martor, potrivit politiei.

Inculpat pentru tentativa de furt, Petre Ponta va avea astazi prima infatisare in fata unui tribunal din Londra. Celelalte doua pasagere ale masinii au fost usor ranite. Ele au fost duse la spital, de unde au fost externate la scurt timp.

Suspiciuni de terorism

Desi initial asupra ocupantilor masinii au planat suspiciuni legate de o posibila actiune terorista, politia britanica a exclus pista terorista in ancheta declansata in urma incidentului. Accidentul “nu are legatura cu terorismul”, a declarat simbata un purtator de cuvint al politiei, citat de AFP.

Masurile de securitate din zona palatului Westminster au fost intarite in special dupa incidentul din luna mai, cind doi protestatari au reusit sa patrunda in cladire si au aruncat un proiectil continind un praf colorat spre premierul Tony Blair. Aceasta a provocat, la momentul respectiv, intreruperea sedintei Camerei Comunelor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro