Sari direct la conținut

15 romani raniti intr-un accident produs in Austria

Evenimentul Zilei

15 cetateni romani au fost raniti duminica pe autostrada Poczlarn, din nordul Austriei, dupa ce microbuzul in care se aflau a iesit de pe carosabil, rasturnindu-se pe o panta, de la o inaltime de circa patru metri, dupa care s-a izbit frontal de un copac.

La locul accidentului s-au deplasat patru elicoptere de prim-ajutor, doua masini ale Salvarii, mai multe vehicule de interventie rapida si doua autospeciale ale pompierilor.

Cel putin sase dintre cei 15 pasageri ai microbuzului au suferit rani grave si au fost transportati de urgenta la spitale din orasele Krems, St. Poelten, Linz si Amstetten. Surse din Ambasada Romaniei din Austria au declarat ca romanii au primit ingrijiri medicale si sint in afara oricarui pericol.

Adormit la volan

Politia austriaca a avansat drept posibila cauza a accidentului pierderea controlului volanului, dupa ce soferul a adormit. “Accidentul s-a produs fie din cauza ca soferul a adormit la volan, fie din cauza unei defectiuni tehnice”, a declarat un reprezentant al jandarmeriei din Melk, aratind ca inclina spre prima ipoteza.

“Mergeau, fara pauza, de simbata”, a subliniat jandarmul.

Potrivit sursei, vehiculul rula cu peste 100-110 km/h si nici unul dintre pasageri nu avea pusa centura de siguranta. Primele cercetari au aratat ca nici un alt vehicul nu a mai fost implicat in accident si ca soferul nu consumase bauturi alcoolice.

Locul blestemat

Politistii si presa austriaca au remarcat ca accidentul s-a produs in acelasi loc in care, in august 2000, s-a produs un accident similar, care a avut insa un final tragic, opt copii si adolescenti pierzindu-si viata. Microbuzul marca VW, inmatriculat in Romania, avind numarul IS-04-ZUX, condus de Constantin Botez din Iasi, venea dinspre Italia si se indrepta spre Viena.

Majoritatea pasagerilor raniti in accident sint din Iasi, dar printre calatori se mai aflau persoane din Neamt, Craiova si Timis. Sectia Consulara a Ambasadei Romaniei in Austria mentine legatura cu autoritatile austriece pentru a fi la curent cu evolutia starii de sanatate a ranitilor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro