Sari direct la conținut

PSD, tras pe sfoara de Alianta in Caras

Cotidianul

Vicepresedintele filialei PSD din Caras-Severin, Ilie Mustacila, a ajuns, in urma unei analize privind prestatia consilierilor judeteni ai PSD, la sedinta privind alegerea presedintelui si a vicepresedintilor Consiliului Judetean, la concluzia ca „PSD a fost tras in piept“ de Alianta D.A. PNL-PD. Mustacila a spus ca intre candidatul Aliantei D.A.

la presedintia CJ, Sorin Frunzaverde, si persoane din conducerea partidului de guvernamant au avut loc negocieri, in urma carora s-a stabilit ca PSD va primi un post de vicepresedinte in schimbul voturilor consilierilor sai pentru presedinte.

Cele stabilite la negocieri au fost comunicate consilierilor pesedisti, care s-au conformat si au votat cum li s-a spus, dar consilierii Aliantei i-au „tras in piept“, votand propunerile lor.

Cand pe ordinea de zi a sedintei s-a ajuns la alegerea presedintelui, Ilie Mustacila a cerut cuvantul si a declarat in plen ca PSD nu va propune nici un candidat, desi are cele mai multe mandate de consilier. Ceea ce a insemnat ca va sustine propunerea facuta de Alianta D.A. Astfel, a fost facuta o singura propunere, in persoana lui Sorin Frunzaverde, votata in unanimitate si de consilierii PSD.

Cand a venit randul alegerii vicepresedintilor, PSD a facut o propunere, alaturi de cele ale Aliantei D.A., PRM si PUR. Dupa numararea voturilor, s-a constatat ca pentru candidatul PSD au votat 11 persoane, adica doar consilierii de partid, nici unul in plus, acesta nefiind ales.

Dupa constituirea Consiliului Judetean, Ilie Mustacila a tinut sa lamureasca de unde vine votul dat de PSD lui Frunzaverde. El a afirmat ca trei presedinti ai organizatiilor din localitatile unde candidatii pesedisti au pierdut alegerile si-au prezentat deja demisiile din functii.

Este vorba despre Mihai Raducan, de la Otelu Rosu, Grigore Trailovici, de la Baile Herculane, si Marcel Laza, de la Oravita, iar deputatul Ion Mocioalca, presedintele PSD Caransebes, s-a pus la dispozitia organizatiei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro