Sari direct la conținut

Amenda de 30-50 de milioane de lei pentru transporturi insalubre

Rador

Consiliul general al municipiului Bucuresti va dezbate in sedinta de marti un proiect de hotarare prin care se vor introduce amenzi cuprinse intre 30-50 de milioane de lei in cazul conducatorilor de autovehicule care transporta materiale de constructii in conditii insalubre.

Primarul general Traian Basescu a precizat intr-o conferinta de presa ca proiectul ar putea intra in vigoare incepand cu 1 august si urmareste ca firmele de constructii sau persoanele fizice sa ia in calcul spalarea masinilor la intrarea si iesirea din santierul de lucru, iar autovehiculele care transporta reziduuri sa fie dotate cu prelata.

Tot pentru protectia mediului inconjurator primarul general a mai anuntat ca va propune consilierilor adoptarea unei hotarari pentru interzicerea accesului in Bucuresti intre orele 7:00-21:00 a masinilor ce depasesc 7,5 t. Propunerea se refera la perioada de vara, cuprinsa intre 15 iunie si 15 septembrie.

Sunt exceptate de la aceste reguli masinile de tonaj ridicat care apartin Jandarmeriei, pompierilor, serviciilor de ambulanta si de salubrizare menajera. Dupa cum relateaza RADIO ROMANIA ACTUALITATI atat salubrizarea stradala, cat si aprovizionarea magazinelor trebuie sa se faca in cursul noptii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro