Sari direct la conținut

Anghel Iordanescu ramane fara secunzi

Gazeta Sporturilor

Situatia staff-ului tehnic condus de Anghel Iordanescu ramine in continuare incerta. Discutiile prevazute pentru ieri intre Mircea Sandu si antrenorii echipei nationale, referitoare la renegocierea contractelor, s-au aminat pentru zilele urmatoare. Generalul a lipsit de la Casa Fotbalului, iar presedintele FRF a fost ocupat cu reorganizarea activitatii Sectorului de copii si juniori.

Iosif Rotariu si Dumitru Moraru au plecat de la Federatie cu promisiunea Nasului ca tratativele vor fi purtate pina la sfirsitul lunii.

In schimb, Mircea Sandu a lamurit, printr-un comunicat de presa, situatia secunzilor Anton Dobos si Dan Apolzan, ultimul plecat la Rapid ca director tehnic: „Anghel Iordanescu va inainta in cel mai scurt timp propunerile de inlocuire a celorlalti doi antrenori secunzi, Anton Dobos si Dan Apolzan, a caror colaborare cu FRF a incetat”. Cu toate acestea, lucrurile nu-s tocmai clare.

„Am vorbit cu nea Puiu la telefon si mi-a spus sa ma hotarasc pina luni, ori presedinte la Poli Timisoara, ori antrenor secund la lot”, a declarat Dobos, care se afla in cautarea unui conducator care sa-i administreze clubul.

Referitor la situatia contractuala a selectionerului, Mircea Sandu a precizat: „Iordanescu si-a prelungit deja angajamentul pina la incheierea campaniei de calificare la CM 2006, incluzind turneul final”.

Cu Finlanda, arbitri polonezi

Partida Romania – Finlanda, din debutul preliminariilor CM 2006, programata pe 18 august in Giulesti, va fi condusa la centru de arbitrul polonez Grzegorz Gilewski. Acesta are 31 de ani si are ecuson FIFA din 2001. Gilewski va fi ajutat de asistentii Maciej Wierzbowski si Konrad Sapela, ambii in virsta de 33 de ani.

Rezerva a fost desemnat Marek Mikolajewski (32 de ani), iar observator de arbitri va fi fostul cavaler al fluierului din Ungaria, Sandor Puhl. Observator de joc a fost delegat georgianul David Petriasvili. In alta ordine de idei, meciul dintre selectionatele de tineret ale celor doua tari se va disputa pe 17 august, de la ora 20:00, pe arena Cotroceni. y Viorel Tudorache

Iordanescu a vorbit cu Sichitiu

Grigore Sichitiu, numele cel mai des vehiculat in mediile federale pentru inlocuirea metodistului Dan Apolzan, este in vacanta in Romania. „M-am intors de trei saptamini in tara. Am discutat cu Anghel Iordanescu inainte sa plece in Portugalia, dar doar ca intre prieteni. Nimic despre echipa nationala. Nu m-a contactat nimeni in acest sens.

Mai am contract un an cu o echipa din Emiratele Arabe Unite. Dar nu pot sti niciodata ce se intimpla”, a declarat Sichitiu. Pentru postul lui Dobos, favorit e Marius Lacatus. y Viorel Tudorache

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro