Sari direct la conținut

Judecatorul Florea Visan si-a dat demisia

Stirea Zilei

In emisiunea de luni seara „Dan Diaconescu Direct“ a fost invitat un personaj devenit celebru dupa o serie de incidente petrecute in ultimele zile, care au culminat cu agresarea unor ziaristi.

Judecatorul Florea Visan, omul care a fost prezentat de mai multe televiziuni lovind ziaristi si expunandu-si partile intime vecinilor, a venit la OTV pentru a prezenta punctul sau de vedere asupra celor petrecute si a demonstra ca impotriva sa

s-a desfasurat o adevarata campanie de defaimare.

Emisiunea a culminat cu prima „demisie in direct“, caci Florea Visan a declarat, la finalul intalnirii,

ca va renunta la calitatea de judecator.

Miezul discordiei, un teren ravnit de vecinii sai

Judecatorul Visan a sosit la emisiune insotit de avocata sa, Cornelia Lalu, si a explicat ca toatea cele intamplate au fost percepute distorsionat de telespectatorii televiziunilor care l-au acuzat, pentru ca nimeni nu a prezentat situatia reala in care se afla.

Judecatorul s-a referit la faptul ca intreaga tarasenie a pornit de la un conflict in care se afla, de mai mult timp, cu cativa vecini de-ai sai. Este vorba despre o suprafata de teren aflata langa locuinta sa din cartierul Rahova, pe care o detine judecatorul, dar care este dorita de vecinii care si-au construit vile in apropiere.

Acestia, conform celor spuse de Florea Visan, au incalcat legea, prevazandu-si locuintele cu ferestre spre proprietatea judecatorului fara acordul sau, fapt ce ii incalca flagrant dreptul la intimitate.

Visan a demonstrat acest lucru prezentand adrese catre Primarie in care se reclama aceasta situatie inca de acum 11 ani de catre fostii proprietari ai terenului, familia Ivanov, si in urma carora ferestrele respective fusesera, temporar, astupate. Dupa ce a preluat terenul, judecatorul a facut si el plangeri, dar nu a primit nici un raspuns.

In opinia lui Florea Visan, din cauza terenului, vecinii l-au provocat sa se manifeste in modul in care a scandalizat intreaga opinie publica, si au filmat acest eveniment, trimitand inregistrarea tuturor televiziunilor.

Florea Visan si-a pierdut, recent, ambii parinti si sotia

Un fapt mai putin cunoscut, relevat de judecatorul Visan in emisiunea de luni, consta in faptul ca acesta se afla, in momentul petrecerii incidentelor, intr-o stare de tensiune psihica deosebita. Judecatorul si cei doi copii ai sai, unul in varsta de 5 ani, iar celalalt de 10, au trecut prin momente dificile in ultima perioada de timp, marcata de evenimente tragice.

Mai intai, Florea Visan si-a pierdut parintii, pe care i-a gasit morti in casa, apoi, in urma cu doar cinci luni, sotia sa a decedat, fiind bolnava de cancer. In aceasta perioada de doliu atacurile vecinilor s-au intetit, culminand cu provocarile care au condus la iesirea necontrolata a judecatorului.

Incidentul a fost pus la cale de un fost securist

Principal vinovat de toate cele petrecute este, in opinia lui Florea Visan, un vecin pe nume Nitoiu, „fost securist si actualmente mic om de afaceri“, proprietarul vilei din imediata apropiere a terenului in discutie.

Acest vecin ar fi incercat, prin interpusi, sa cumpere acest teren de la familia Visan, dar a fost refuzat, judecatorul explicand ca nu putea instraina mostenirea copiilor sai, pamantul fiind achizitionat in timpul vietii de sotia sa, fosta angajata a Bancii „Ion Tiriac“.

La finalul emisiunii, judecatorul Visan a anuntat ca isi va prezenta „demisia de onoare“, sperand ca astfel isi va putea proteja mai bine familia.

Referitor la declaratiile ministrului Justitiei, conform carora in cazul sau s-au intocmit acte premergatoare inceperii urmaririi penale, Florea Visan a spus ca pana acum nu a fost intrebat nimic de nimeni, tot asa cum nici nu i s-a raspuns la vreuna dintre numeroasele plangeri depuse impotriva abuzurilor comise de vecinii sai.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro