Sari direct la conținut

Avanpremiera „Raul de balci”

TVR

Theatrum Mundi prezinta joi, 15 iulie, prima reprezentatie cu spectacolul „Raul de balci” de Ioana Craciun, in regia lui Mircea Marin, reprezentatie cu care se incheie stagiunea, urmand ca in septembrie aceasta productie sa deschida anul teatral 2004-2005.

Alte doua noi spectacole, aproape finalizate, care vor fi prezentate in deschiderea noii stagiuni, sunt „Paparazzi” de Matei Visniec, in regia lui Ovidiu Gherasim, si „Casa cu toape” de Pusi Dinulescu, regia apartinand autorului.

In „Raul de balci” joaca actorii George Ivascu (Teatrul National din Bucuresti), Constantin Ghenescu (Teatrul Bulandra), Viorel Paunescu, Mirela Comnoiu Marin, Cristian Motiu, Dana Pocea, Romeo Tudor, Silvia Codreanu – de la Theatrum Mundi, dar si tineri colaboratori precum Daniela Ionita, Antoaneta Cojocaru, Monica Ciuta, Catalin Mirea, Octavian Strunila, Ana Maria Ghiur.

Scenografia la spectacol apartine Clarei Labancz.

Ioana Craciun este o scriitoare exigenta, distins profesor universitar, de formatie germanistica, autoare a unor piese scrise cu nerv, intr-o formula dramaturgica moderna, cu o intriga in care se concentreaza energii conflictuale reale, dar si un substrat ideatic subtil asezat in pagina.

„Raul de balci” are o structura metaforica ingenioasa, dezvoltandu-si subiectul pe cateva motive preluate din basmul „Tinerete fara batranete”. Totul insa cu multa fantezie, undeva la liziera dintre realitate si oniric, ceea ce confera o aura mitica subiectului, patrunsa de mister, cu inteligenta transpusa in spectacol.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro