Sari direct la conținut

IBM schimba radical performanta sistemelor Unix

Gardianul

Compania IBM a schimbat astazi radical performanta sistemelor UNIX prin lansarea noilor sisteme eServer p5, o linie avansata de servere UNIX si Linux, care utilizeaza microprocesoarele POWER5 si micro-partitionarea, o tehnologie IBM Virtualization Engine, pentru a obtine performante de procesare fara precedent si a reduce costurile pentru o gama larga de aplicatii stiintifice sau de afaceri.

Noile sisteme eServer p5 sunt rezultatul cercetarii de peste trei ani si al eforturilor de extindere ale companiei IBM dincolo de serverele traditionale UNIX cu caracteristici imprumutate din clasa de servere „mainframe“, care ajuta intreprinderile sa se dezvolte printr-un mai mare grad de utilizare si performanta, o mai mare flexibilitate si reducere a costurilor de administrare TI.

Noile sisteme reduc costurile IT

Noile sisteme IBM eServer p5, bazate pe microprocesoarele POWER5, ofera clientilor posibilitatea de a implementa diferite solutii – de la un server cu 2 procesoare, pana la un server cu 16 procesoare – toate bazandu-se pe standardul industrial Power Architecture si fiind proiectate pentru a furniza cea mai buna performanta si scalabilitate disponibile vreodata pentru platformele UNIX

entry si midrange conform cu testele de performanta ale industriei de profil. Utilizand doar un sfert din numarul procesoarelor, sistemele eServer p5 depasesc serverele HP si Sun la cel mai important test de performanta Transaction Processing Performance Council’s TPC-C.

Noile sisteme eServer p5 au depasit cu mult recordurile mondiale pentru procesarea tranzactiilor, viteza Web, performanta Java si multe alte aplicatii pentru afaceri, in unele cazuri depasind performantele HP si Sun de doua sau de trei ori. In plus, noile sisteme IBM reduc semnificativ costurile IT.

Sistemele se remarca prin eficienta

„IBM anunta o noua generatie a sistemelor UNIX care se remarca prin eficienta si flexibilitate,“ a afirmat Adalio Sanchez, general manager, IBM eServer pSeries. „Am investit mult in noi tehnologii, cum ar fi POWER5 si Micro-Partitionare in IBM Virtualization Engine, perfectionate in 40 de ani de inovatii mainframe.

Aceasta va transforma peisajul tehnologic si economic in ceea ce priveste detinerea si rularea de sisteme UNIX. Noile noastre sisteme UNIX vor permite intreprinderilor sa reactioneze rapid la schimbarea conditiilor de pe piata si vor determina crearea unei noi clase de aplicatii in timp real pentru era on demand.“

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro