Sari direct la conținut

Angajatii MApN isi vor putea cumpara locuintele de serviciu

Realitatea TV

Angajatii MApN isi vor putea cumpara locuintele de serviciu. Printr-un proiect de lege emis ieri, Guvernul a autorizat Ministerul Apararii Nationale sa ….vanda locuintele de serviciu -titularilor contractelor de inchiriere.

Potrivit actului normativ, titularii contractelor de inchiriere, valabil incheiate, pot cumpara o singura data locuintele de serviciu. Exceptie fac persoanele care au deja in proprietate o locuinta in aceeasi localitate. De asemenea, nu au dreptul sa cumpere locuinte persoanele care au fost date afara sau au demisionat din Ministerul Apararii Nationale.

Locuintele vor putea fi cumparate prin plata integrala a valorii sau in rate, cu un avans minim de 20 la suta din valoarea locuintei. Ratele lunare pot fi esalonate pe o perioada de maximum 20 de ani, cu o dobinda anuala de opt la suta.

In situatia in care locuintele de serviciu nu sunt cumparate de chiriasi in termen de un an si au devenit disponibile, ele vor putea fi vandute prin licitatie publica. Executivul va mai discuta si un proiect de lege asemanator, destinat angajatilor Ministerului Administratiei si Internelor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro