Sari direct la conținut

Stoicikov, noul antrenor al nationalei Bulgariei

Realitatea TV

Hristo Stoicikov a acceptat pana la urma functia de selectioner al Bulgariei. Fostul mare fotbalist refuzase initial oferta oficialilor Federatiei din tara vecina, care l-a ofertat si pe romanul Mihai Stoichita.

Hristo Stoichkov este noul antrenor al primei reprezentative de fotbal a Bulgariei. Desi anuntase acum cateva saptamani ca nu este destul de experimentat, Stoickov a semnat pana la urma un contract pe doi ani cu Federatia din tara vecina. Angajamentul fostului selectioner, Plamen Markov, a expirat imediat dupa Euro 2004.

La turneul final din Portugalia, bulgarii au fost eliminati inca din faza grupelor.

In varsta de 38 de ani, Hristo Stoicikov este considerat cel mai bun fotbalist din istoria Bulgariei. El a fost ales jucatorul anului 1994, dupa ce a obtinut locul 4 la Cupa Mondiala cu nationala tarii sale. Cele mai mari succese cu o echipa de club le-a obtinut la Barcelona, cucerind in 1992 Cupa Campionilor cu formatia blau-grana.

Federatia Bulgara de Fotbal a mai anuntat ca antrenorul de la Cupa Mondiala din SUA, Dimitar Penev, a fost numit coordonator al tuturor echipelor nationale ale Bulgariei, in locul lui Ivan Vutov.

Stoichkov isi va anunta secunzii pe data de 22 iulie. Din echipa sa ar putea face parte fostul secund al lui Plamen Markov, Petar Hubcev, dar si fostii internationali Ivailo Iordanov si Zlatko Iankov.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro