Sari direct la conținut

Microsoft a achizitionat Lookout

Chip Online

Divizia MSN a Microsoft a anuntat ieri achizitionarea Lookout Software, o companie care produce software pentru cautarea mesajelor in Microsoft Outlook.

Detaliile achizitiei au ramas in ceata, intrucat Microsoft nu a oferit informatii despre termenii financiari si nu a descris modul in care soft-ul Lookout va fi integrat in Outlook. Reprezentantii Microsoft au spus doar ca achizitia face parte din eforturile de imbunatatire a serviciului MSN Search.

„Viziunea noastra este sa oferim servicii de cautare care depasesc cautarea pe Internet din zilele noastre si sa ajutam consumatorii sa gaseasca informatiile dintr-o varietate larga de surse”, a declarat vicepresedintele MSN, Yusuf Mehdi.

Achizitia are loc la doua saptamani dupa ce Microsoft a lansat o versiune imbunatatita a serviciului MSN. Noul design ofera o interfata care se apropie mai mult de stilul simplu al Google. MSN a renuntat de asemenea la o serie de link-uri publicitare oferite de Yahoo.

Pe viitor, Microsoft intentioneaza lansarea propriului motor de cautare, pentru a contrabalansa pozitia dominanta a Google in acest domeniu. De asemenea, eforturile Microsoft includ si dezvoltarea unui motor de cautare pentru sistemul de operare Windows, care sa usureze gasirea fisierelor si a informatiilor stocate pe computerul utilizatorului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro