Sari direct la conținut

Turbomecanica va produce pentru Rolls-Royce componente de motoare de aviatie

Adevarul

Potrivit unui comunicat al Turbomecanica, contractul are o valoare de „ordinul milioanelor de dolari” si se va derula „pe o perioada de cativa ani”. Contactati de Mediafax, reprezentantii Turbomecanica nu au precizat valoarea contractului, mentionand ca informatia nu poate fi facuta publica, la solicitarea companiei britanice.

Parteneriatul dintre cele doua companii dateaza de 30 de ani, odata cu acordarea licentei Rolls-Royce pentru fabricatia motorului Viper 632. Incepand cu anul 1980, cele doua companii au colaborat pentru dezvoltarea motorului Viper cu postcombustie si a motorului turboreactor civil Spey. Turbomecanica a devenit, dupa 1990, furnizor al companiei britanice.

„In acest moment, Rolls-Royce si Turbomecanica exploreaza noi oportunitati pentru a dezvolta programe comune pentru alte produse de aviatie si aplicatii marine”, se arata in comunicat. Semnarea contractului cu Rolls-Royce a avut loc la Farnborough, cu ocazia Salonului Aeronautic International.

Producatorul roman de subansamble si piese pentru motoare de aviatie estimeaza ca va inregistra, in acest an, o cifra de afaceri de circa 30 milioane de dolari.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro