Sari direct la conținut

Cel putin 20 de romani raniti intr-un accident de autocar in Ungaria

BBC

Peste douazeci de romani au fost raniti, duminica, dupa ce autocarul cu care calatoreau s-a rasturnat linga localitatea ungara Lebeny, a declarat agentiei Mediafax consulul Romaniei la Budapesta, Tiberiu Ciobanu.

Medicii au fost nevoiti sa-i amputeze piciorul mecanicului de pe autocar. In stare destul de grava este si o femeie in virsta de 57 de ani, care are mai multe fracturi.

In accident, produs la granita Ungariei cu Austria, douazeci si doi de calatori au fost raniti usor.

Autocarul firmei franceze Eurotime mergea pe ruta Romania-Ungaria-Austria-Luxemburg-Franta (Paris). In vehicul se aflau 37 de pasageri-32 de romani, patru francezi si o diplomata de la Ambasada Ucrainei la Bucuresti.

Accidentul s-a produs in jurul orei 5 dimineata, pe autostrada Budapesta-Viena, la 40 de kilometri de granita cu Austria.

Potrivit consulului, soferul a fost retinut pentru cercetari, politistii propunind procurorilor sa fie arestat pentru vatamare corporala grava.

Conform sursei citate, soferul ar fi adormit la volan, iar cind s-a trezit nu a mai putut redresa autocarul, care s-a rasturnat, a alunecat 30 de metri si s-a oprit intr-un panou.

Ranitii au fost dusi la spitalul din Gyor, unde medici si asistente de origine romana au acordat primul ajutor. Ulterior, pasagerii au fost transportati la o pensiune, unde au servit masa.

Consulul a mai declarat ca un reprezentant al firmei a promis ca un autocar va sosi in Ungaria, in cursul dupa-amiezei de duminica, pentru a-i transporta pe calatori spre Paris.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro