Sari direct la conținut

Se vede proteza

Evenimentul Zilei

Un afacerist cu chelia ascunsa sub citeva smocuri de par rebel si vorbind o limba romana la fel de rara povestea, mai ieri, alaltaieri, cum va trebui sa plece el in Israel daca PNL si PD cistiga alegerile. Evreul nostru nu era unul oarecare, stingherit de vreun politician sau de vreun partid in incercarile sale de a face bani.

Era chiar consilierul pentru politica externa al lui Vadim Tudor, bietul Nati Meir. Responsabilul cu revopsirea liderului PRM nu era el chiar asa ingrozit de victoria liberalilor, cit de nevoia de a se intoarce in tara sa, unde, in loc de onoruri, pace si simpatie, il asteapta mai degraba suturile altora.

Ei bine, acest Nati Meir, un fel de intermediar intre Eyal Arad si Corneliu Vadim Tudor, s-a intilnit de citeva ori cu Radu F. Alexandru si au discutat afaceri, politica, influenta si comisioane. Calendarul este destul de important. Nati Meir nu s-a intilnit cu liberalul F. in urma cu luni sau ani, ci in ultimele saptamini. Lui F.

ii surid o presedintie a Federatiei Comunitatilor Evreiesti si un tratament mai blind din partea masinii de porcait numita Vadim-Romania Mare. De partea cealalta, Meir vrea niste gologani plus atingerea scopului. Si care sa fie acesta?

In ultimele saptamini, cind sondajele secrete arata o prabusire vertiginoasa a lui Adrian Nastase si a PSD, s-au jucat mai multe carti. S-au decis si scenariul cu lansarea candidaturii in SUA, si scaparea lui Vadim din lesa. Liberalii si Stolojan trebuie atacati cu orice pret! Si astfel, niste intilniri in care liberalul F.

Alexandru a cazut ca musca-n lapte, ca si in alte dati, dindu-si astfel masura de politician marunt, in loc sa fie exploatate in toamna, in toiul confruntarilor electorale, au fost umflate acum, in plina vara. Ce trebuie sa intelegem din asta? Structurile de putere post-Ceausescu (servicii, activul de partid, armata) au intrat in alerta! Iliescu si Nastase se pot prabusi ca doi incepatori.

Solutiile de redresare sint subtiri, fara prea mari sanse de succes. Si atunci s-a hotarit macinarea adversarilor.

Primul trimis in lupta a fost Vadim. Asa se explica aparitia precipitata a amaritului Nati Meir, atacindu-i pe F. Alexandru, dar si pe Theodor Stolojan si PNL. De fapt, Meir nici nu are habar ce-i cu senatorul liberal (acestuia fiindu-i greu si lui insusi sa inteleaga!). Atacul sau l-a vizat pe Stolojan. Si, in egala masura, pe liberali.

Iar din reprosurile formulate de Meir la OTV, omul nefiind in stare sa mai impacheteze nitel sarcinile primite, se intelege clar ce urmeaza. Liberalii si democratii vor fi acuzati ca si ei pregatesc aceeasi spoliere a Romaniei, cu nici o diferenta fata de PSD sau de defuncta CDR.

Acuzati de coruptie pina la exasperare, PSD-istii sint pe cale sa lanseze teoria “ce anticoruptie, tovarasi, ca toti sintem la fel de banditi!”.

Modul chinuit si caraghios in care bilbiitul de Nati Meir a iesit la atac ne arata inca un lucru. Eyal Arad n-a muncit la reconditionarea lui Vadim Tudor in ideea de a-l face compatibil cu standardele europene. El s-a obosit pina in Romania sa-i faca PSD-ului o cirja valida pentru situatia ca ramine totusi pe primul loc, intr-un singur picior.

Si atunci, la momentul potrivit, zaludul sa-i dea voturile lui Nastase, si PRM-ul, batalionul de rezerva al post-Ceausestilor, sa sara in ajutorul tovarasilor. Iar Uniunea Europeana sa zica, bine, acceptam si proteza asta!

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro