Sari direct la conținut

Malteza Eleanor a castigat Trofeul „Cerbul de Aur”

Gardianul

Dupa cele trei zile de festival, multi carcotasi au inceput sa poarte prin targ vorba ca aceasta editie a „Cerbul de Aur” a fost mai slaba decat cele din anii trecuti, insa se stie ca nu se poate organiza un eveniment care sa fie reusit in proportie de suta la suta.

Trofeul merge in Malta

Trecand peste amanuntele organizatorice, sambata seara am avut ocazia sa-i vedem pe castigatorii Festivalului „Cerbul de Aur 2004”. In acest an, trofeul, precum si cei 10.000 de dolari pusi in joc, pleaca in Malta, datorita evolutiei lui Eleanor (foto dreapta), o tanara de 21 de ani, care mai are in palmares alte 40 de premii la diverse concursuri muzicale.

Malteza aleasa castigatoare dintre cei 27 de concurenti ai actualei editii a interpretat in concurs „If Love You Give” – un single pe care cantareata l-a lansat pe CD in tara natala cu doar trei zile inainte de festival – si piesa romaneasca „Iti multumesc”.

Sambata seara, imediat dupa ce i-a fost inmanat trofeul la Brasov, cu artificii trase din fata Turnului Alb si cu baloane imense eliberate deasupra amfiteatrului din Piata Sfatului, Eleanor a fost sunata de mama ei, care o urmarise pe satelit. „Prima care m-a sunat a fost mama.

Acasa am o camera mica unde imi tin toate premiile si i-am spus mamei sa le mute pe toate celelalte 40 pentru a face loc acestuia, cel mai prestigios dintre ele”, a adaugat ea.

«Slang» nu a prins la public

Spre bucuria noastra, premiul I (5.000 dolari) a revenit unei trupe autohtone, „Slang”, care a demonstrat ca are o solista extrem de buna. Cu toate acestea, cei sase muzicieni nu au reusit sa prinda la public. Mai au insa timp sa se faca auziti si cunoscuti in Romania. Decernarea premiului i-a pus pe membrii trupei si pe organizatori in dificultate.

Desi traditia galei cerea ca fiecare castigator sa interpreteze o piesa din cele doua cu care a concurat, „Slang” avea toate instrumentele in camera de hotel.

Prin urmare, solista Luiza Zan s-a vazut nevoita sa fredoneze un fragment din „Frunzulita d’alior”, in timp ce instrumentistii – Jimmy Cherkez Adalbert, Razvan Boroda, Dan Saghin, Felix Moldovan, Asterix Asztalos Zsolt – stateau retrasi intr-un colt al scenei. Lucrurile au decurs mai lin la Noptile albe de langa Biserica Neagra, unde castigatorii au cantat in voie muzica buna.

Ce n-a putut pe scena mare „Slang” a facut in Barul Aro: a interpretat doua piese, inclusiv una – „Moderation” – a idolului lor, Beady Belle. Dupa ce s-au „achitat” de aceasta „datorie” a cate unei piese pregatite pentru Nopti, Eleanor si Anri au pus la cale un duet de zile mari. Celelalte doua premii au fost obtinute de georgianul Anri si de argentinianca (maritata cu un roman!) Analia.

Favoritii telespectatorilor TVR au fost Madame Piano & Franco Masi din Serbia. Cei doi si-au adjudecat Premiul de popularitate (1.000 dolari), decis pe baza voturilor telespectatorilor exprimate in timpul interpretarii piesei romanesti. Duo-ul a interpretat in concurs o versiune in limba romana si italiana a cantecului traditional „Radu mamii”.

Prezentatorii au frizat penibilul

In ceea ce-i priveste pe prezentatorii serii de gala, Ioana Moldovan si Cove, din pacate, nu avem cum sa nu remarcam faptul ca locul lor nu este pe scena unui festival de talia „Cerbului de Aur”. Ei au fost, nu o data, depasiti de evenimente, iar cireasa de pe tort a fost momentul in care Ioana Moldovan a ramas „captiva” pe scena, din cauza tocului de la pantof intepenit in scena.

In plus, Cove a facut un sir intreg de „glume” care nu-si aveau locul, batand inutil moneda pe dificultatea comunicarii in limba engleza cu castigatorii de la inceputul pana la sfarsitul galei. „Nu vorbim. Dam din maini acum. Congratulations”, le-a spus el sarbilor. „Da, Doamne, sa fie din Romania, sa ne putem intelege cu ea”, se ruga inainte de anuntarea Premiului III.

„In ce limba vorbiti?”, ii intreba Cove pe romanii de pe locul I s.a.m.d.

Thomas Anders si-a pierdut bagajele

Anularea concertului irlandezului Ronan Keating a adus multa tristete in randul celor care isi doreau sa-l vada pe fostul component al trupei „Boyzone” pe scena din Piata Sfatului din Brasov.

Cu toate acestea, organizatorii s-au tinut de cuvant si au adus un „inlocuitor” de marca, poate mai nimerit sa sustina un recital la „Cerbul de Aur”, fostul component al celebrei formatii „Modern Talking”, Thomas Anders.

Concertul de 90 de minute al germanului a fost bine primit de spectatori, care au cantat alaturi de Thomas renumitele hituri Cheri, Cheri, Lady, „You’re my heart, you’re my soul”, „Lady Lai” , „Brother Louie”, chiar daca indragitul interpret a facut… playback. Ca un fapt divers, va putem spune ca nu doar Nino D’Angelo si-a pierdut bagajele, ci si Thomas.

Cel putin, el poate invoca scuza ca a fost chemat pe ultima suta de metri.

Cornelia Ionescu, Elena Schiffer

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro