Sari direct la conținut

Schumacher a castigat si MP al Germaniei

Gardianul

Pilotul Michael Schumacher a reusit in MP al Germaniei de la Hockenheim sa obtina o noua victorie, apropiindu-si al 7-lea titlu suprem, record fara precedent in istoria Formulei 1.

„Michael Schumacher a castigat a 11-a cursa din 12 posibile, stabilind un record fara precedent in cursele de Formula 1”

Ieri, pe circuitul de la Hockenheim, favoritul cursei, Michael Schumacher, a demonstrat inca o data, daca mai era nevoie, ca nu are adversar in Marele Circ. Startul cursei a fost amanat cu aproximativ 5‘, din cauza faptului ca finlandezul Kimmi Raikkonen a avut probleme cu masina.

Tot inaintea debutului MP al Germaniei s-a mai inregistat un incident, Olivier Panis fiind trecut ultimul pe grila, pe motiv ca a incercat sa fure startul.

Sustinut de suporterii germani, veniti in numar mare sa fie martorii unui nou triumf al compatriotului lor, Schumacher a luat, inca de la inceput, cursa pe cont propriu, pole-position-ul din care a plecat dovedindu-se un atu greu de contracarat de catre ceilalti piloti, chiar daca Raikkonen (in turul 10) si Button (in 34 si 49) devenisera liderii cursei, in momentul in care germanul intrase la

boxe. In turul 14, Raikkonen si-a pierdut aripa de spate a masinii si a iesit in decor, lucru ce a facilitat ascensiunea lui Button in lupta pentru primul loc. Ca de fiecare data, cei de la Ferrari au adoptat o tactica exceptionala, permitandu-i lui Schumacher ca, incepand cu turul 50, sa se distanteze vertiginos fata de urmaritorii sai.

Victoria germanului in cursele de Formula 1 a devenit, de acum, o banalitate, Ferrari mai avand nevoie de un simplu loc II in urmatoarele etape pentru a-si asigura titlul si la constructori. In clasamentul pilotilor, Schumacher este imposibil de a mai fi ajuns, cele 36 de puncte care-l despart de colegul sau de echipa, Rubens Barrichello, reprezentand un avantaj decisiv.

Trebuie mentionat ca pilotul brazilian de la Ferrari a trebuit sa se multumeasca, in aceasta cursa, cu un loc 9, din cauza faptului ca, in turul 2, a fost nevoit sa treaca pe la boxe pentru a-si inlocui partea din fata a masinii, pierduta in urma unui acrosaj cu David Coulthard. La final, Michael Schumacher a avut un avantaj de 8.388 secunde fata de Jenson Button si 16.351 fata de Fernando Alonso.

In urma rezultatului de la Hockenheim, Schumacher si Ferrari au dovedit, inca o data, ca domina autoritar aceasta competitie, „calutul cabrat” si al sau jocheu de 24 de carate zburdand in voie prin Marele Circ.

MICHAEL SCHUMACHER:

„A fost o cursa foarte grea, mai ales la inceput, din cauza lui Kimmi, apoi a lui Button. Daca, la alte curse, pilotii aveau unele portiuni din circuit pe care accelerau, acum Button a fost foarte constant, ceea ce m-a facut sa ma mobilizez la maximum. A trebuit sa accelerez destul de tare si sa merg aproape la limita.

Tocmai din aceasta cauza mi s-a parut o cursa mai mult decat dificila! Ma bucur ca am invins si am apropiat echipa mea de titlul suprem la constructori”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro