Sari direct la conținut

Standard de securitate pentru sistemele informatice

Ziua

Asociatia de Standardizare din Romania (ASRO) va adopta, in vara acestui an, primul standard privind securitatea sistemelor informatice – ISO/IEC 17799, informeaza un comunicat al Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI).

Reprezentantii ASRO si MCTI au analizat, ieri, versiunea in limba romana a standardului ISO/IEC 17799, denumit „Tehnologia Informatiei – Cod de buna practica pentru managementul securitatii informatiei”.

Standardul reprezinta un ghid pentru implementarea unui set de masuri, practici, proceduri, structuri organizationale si functii software, in vederea consolidarii securitatii informatiei gestionate de catre o organizatie.

„Majoritatea institutiilor bancare au utilizat ISO 17799 ca referinta in auditarea sistemelor”, a declarat Liviu Nicolescu, director in MCTI pentru Reglementari si Standarde in Tehnologia Informatiei, Antifrauda si Securitatea Retelelor.

Potrivit MCTI, in ultima perioada, mai multe companii si-au manifestat interesul cu privire la formarea de specialisti in domeniul securitatii sistemelor informatice. Implementarea standardului va fi optionala.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro