Sari direct la conținut

Brazilia a castigat a saptea Copa America

Prosport

Exista o singura echipa in lume care isi poate permite luxul de a odihni jucatori ca Ronaldo, Ronaldinho, Kaka sau Roberto Carlos si, cu toate acestea, sa isi adjudece o competitie majora. Aceasta este cvintupla campioana mondiala, Brazilia. Nationala “cariocas” a triumfat in Copa America dupa ce a invins in ultimul act pe eterna rivala, Argentina, cu 4-2, la loteria penalty-urilor.

Si asta, dupa ce brazilienii au revenit de la 0-1 si 1-2, ultima oara chiar in minutul 90. Salvatorul echipei lui Carlos Alberto Parreira a fost Adriano, marcatorul golului de 2-2, cu care atacantul lui Inter Milano a cistigat titlul de golgeter, cu 7 reusite.

Nervi si “amabilitati” in finalul meciului

A fost o finala dramatica, la sfirsitul celor 90 de minute consemnindu-se rezultatul egal, 2-2. Fotbalistii din Tara tangoului au fost la un pas de victorie, dupa ce au inscris al doilea gol in minutul 87, prin Cesar Delgado. Cind argentinienii se pregateau de fiesta, in al treilea minut al timpului suplimentar de joc, Adriano a marcat golul care a trimis partida la loviturile de departajare (n.

r. – in regulamentul competitiei nu sint prevazute prelungirile), unde brazilienii nu au ratat nici un penalty, in timp ce adversarii au irosit doua, prin Heinze si D’Alessandro.

Nervii jucatorilor au cedat in finalul meciului, argentinienii acuzind ca au fost provocati de scandarile venite de pe banca de rezerve a fotbalistilor cariocas. Astfel, dupa ultimul fluier al arbitrului,

s-a creat o busculada intre membrii celor doua echipe, pentru calmarea spiritelor fiind necesara interventia fortelor de ordine.

In ultimele patru editii ale Copei America, Brazilia si-a adjudecat de trei ori trofeul, fapt subliniat si de declaratia antrenorul Parreira: “Nimeni nu se pune cu fotbalul brazilian”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro