Sari direct la conținut

Tarasenii politice

Evenimentul Zilei

Pe zi ce trece se inmultesc masurile menite a ne arata ca o ducem mai bine. Pe zi ce trece avem parte de noi fapte ce par puse la cale inadins spre a ne forta o parere favorabila Partidului Social Democrat si guvernului Adrian Nastase. A fost arestat clanul Camataru, unul dintre cele mai mari si mai periculoase din lumea interlopa.

A fost marit procentul de compensare a medicamentelor pentru romanii cu pensii sub 6.000.000. A fost sparta o retea de traficanti si consumatori de droguri. Cu alte cuvinte, flagelul a inregistrat o puternica lovitura din partea politiei. Cu arestarea clanului Camataru, viata ne va fi mult mai linistita.

Cu compensarea medicamentelor, pensionarii se vor trata mai usor si vor duce o viata fericita.

Cu declansarea prigoanei impotriva lui Guru Bivolaru, tineretul libertin este chemat si el la ordine. Cu cercetarea lui Mischie, baronimea PSD este si ea zguduita. In acest stil si cu asemenea masuri nu ar mai ramine decit foarte putin pentru a ne trezi in Paradis sau macar in Uniunea Europeana. O luna, cel mult doua ce ne-ar mai trebui!

Or, Paradisul e departe. Uniunea Europeana, ceva mai aproape, dar tot la citeva decenii de bunastare distanta. Iar masurile anuntate cu atita zgomot de PSD au o trasatura comuna. Ambalajul. Arata bine. Ba, in unele cazuri, par a fi concepute sa stoarca admiratie, chiar aplauze si voturi de la electorat. De reteaua cu droguri se stia de mult.

A fost tinuta sub urmarire si lasata in asteptare pentru a fi anihilata demonstrativ. E drept, cei cu pile au fost “disjunsi” acasa, in timp ce amaritii au fost infundati. Iar marii rechini ai distributiei, lasati in pace. Important este ca anihilarea retelei a fost facuta exact cind se simtea nevoia unei demonstratii ca guvernul Nastase lupta pentru ordine.

Dupa ce consumul de droguri s-a extins in acesti ani, mai este un succes arestarea retelei? Dar cu responsabilitatea cum ramine? Cine plateste pentru proliferarea consumului de droguri in Romania? Cum ar mai putea fi acesta diminuat? Compensind medicamentele (chiar daca ar avea banii necesari) si in anii urmatori, nu doar pina la sfirsitul anului electoral, schimba guvernul serios nivelul de trai

al populatiei defavorizate?

Dupa ce a lasat drogurile sa devina un flagel, dupa ce a lasat pensionarii sa ajunga la limita supravietuirii, guvernul vrea sa ne arate si ca restabileste cu succes linistea si ordinea publica. Ani si ani s-a facut ca nu observa nici drogatii, nici saracii, nici pensionarii cu sanatatea in piuneze.

Si nici lumea interlopa intinsa ca iedera pe mediul politic! Acum, in ajunul alegerilor, a aflat de drogati, de pensionarii secerati de o asistenta medicala aparent gratuita, dar extrem de costisitoare! Tot acum, in trimbitele alegerilor, guvernul Nastase a aflat de clanul Camataru. Si l-a lovit necrutator!

Nu cred in basme si nici in minuni! Guvernul stia foarte bine si de situatia pensionarilor, si de consumul de droguri, si de clanurile interlope, si de Mischie si de toate. N-a facut nimic in cele mai multe cazuri pentru ca oamenii sai erau fie ingaduitori, fie agatati. Iar in altele, masura finala a fost aminata pentru a fi luata in pre-campanie.

De ce nu ne putem bucura de asemenea “spectacole”? Pentru ca raul a fost deja facut si a prins radacini. Masurile heirupiste nu urmaresc decit voturi.

Politichie si iarasi politichie. E vremea marilor tarasenii politice!

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro