Sari direct la conținut

Primarul Raduly, atacat de un angajat al lui Csibi Istvan

Gardianul

Spiritul lui Csibi Istvan domneste, in continuare, in Miercurea Ciuc. Chiar daca mafiotul harghitean se afla in arestul IJP Mures, oamenii lui, care l-au slujit atatia ani, fac legea pe unde apuca. Mai corect fac legea junglei. Localnicii sunt de parere ca Csibi si-a educat «baietii» intr-un mod barbar.

Se vorbeste ca, atunci cand vezi un apropiat al lui Istvan prin zona, este mai intelept sa traversezi sau sa-l ocolesti decat sa-l privesti in ochi. Pana si primarul orasului Miercurea Ciuc crede ca, in viitorul apropiat, tot Csibi va veghea zona, fiind o adevarata forta, dat fiind faptul ca sute de oameni ii sunt inca fideli.

Un alt eveniment, ciudat pentru cei care nu cunosc starea de spirit din Miercurea Ciuc, dar specific zonei respective, s-a consumat la sfarsitul saptamanii trecute. Masina primarului Raduly Robert a fost lovita cu pumnii si picioarele de un paznic de la una dintre firmele omului de afaceri Csibi Istvan.

Contactat telefonic, Raduly Robert a declarat ca a mers la sediul de pe strada Zorilor al societatii „Neptun”, una dintre firmele lui Csibi Istvan, pentru a fotografia un indicator.

«Pur si simplu ma aflam in zona si m-am gandit sa fotografiez cateva dintre constructiile ilegal construite de oamenii lui Csibi Istvan si un indicator care avea inscriptia „domeniu privat”».

Primarul, speriat de paznic

Primarul a spus ca „indicatorul este pus abuziv, in conditiile in care constructia se afla pe domeniul public in mod ilegal, fara a avea autorizatiile necesare”.

Raduly Robert a adaugat ca, dupa ce a facut fotografia si a incercat sa plece, un individ imbracat intr-o costumatie cu insemnele specifice firmei a iesit din incinta societatii si a lovit cu pumnii si picioarele autoturismul sau de serviciu, un Daewoo Nubira, indoind capota portbagajului.

Mai mult, agresorul l-a injurat si l-a amenintat pe edil, care, de teama de a nu fi batut, a plecat in tromba. Raduly a povestit ziarului nostru ca, inainte cu doua zile, cativa angajati ai primariei, care faceau masuratori in aceeasi zona, au fost fugariti de oamenii lui Csibi.

„Este de necrezut cat de periculosi sunt acesti indivizi, despre care va pot spune ca sunt doar niste victime ale spiritului lui Csibi Istvan. Intr-adevar, capul Mafiei zonale a fost prins, insa acolitii sai sunt inca in libertate. Ei fac legea aici!” Primarul a depus plangere la Politie si au fost luate amprente de pe masina.

«Eram extrem de nervos»

In aceeasi zi, paznicul s-a prezentat la sediul Politiei Miercurea Ciuc si si-a recunoscut fapta. El a spus transant ca a lovit masina primarului din cauza ca era extrem de nervos. Potrivit unui buletin de presa remis, ieri, de IPJ Harghita, paznicul se numeste Gabor Levente, in varsta de 28 ani, si este din localitatea Ciceu.

El este cercetat in stare de libertate pentru distrugere, urmand ca Parchetul sa se pronunte in cazul lui. Raduly Robert a mai spus ca Primaria Miercurea Ciuc va da in judecata firma „Neptun” si ii va cere despagubiri pentru fapta angajatului. „In perioada urmatoare, vom identifica toate constructiile ilegale din Miercurea Ciuc si vom aplica amenzi conform legii”, a precizat primarul.

Csibi Istvan este cercetat in mai multe dosare, printre care agresiune, tortura, sechestrare, violenta, ultraj si tentativa de omor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro