Sari direct la conținut

SIMFEST 2004

BizCity

A mai ramas o luna pana la deschiderea celei de-a doua editii a Festivalului Televiziunilor Locale si Producatorilor Independenti SIMFEST. Ea va fi gazduita, ca si editia inaugurala, de oraselul hunedorean Simeria si se va desfasura in perioada 27 – 29 august.

SIMFEST este concretizarea unei idei mai vechi a unui jurnalist de televiziune, Ioan Ceausescu, corespondent al TVR pentru judetele Mures si Alba. Acesta isi argumenta initiativa spunand ca acest festival este o rampa de lansare pentru viitoarele „vedete” de televiziune.

La festival pot participa reporteri, redactori, realizatori de emisuni, producatori, cameramani, operatori, directori de imagine din televiziunile cu emisie in eter sau prin cablu.

De asemenea, festivalul este deschis si pentru corespondenti teritoriali ai posturilor nationale sau regionale, free-lanceri, studiouri de productie video, realizatori, angajati ai studiourilor regionale. In vreme de primii pot participa in nume propriu sau in numele institutiei la care lucreaza, ultimii se pot inscrie numai in nume propriu.

Acestora li se adauga si firmele sau creatorii independenti care activeaza in domeniul multimedia.

SIMFEST, care este, in prezent, cel mai complex festival de televiziune din tara noastra, ofera bunul cel mai de pret pentru un jurnalist, si anume libertatea de exprimare. Festivalul se desfasoara pe cinci sectiuni, si anume: Stiri, Publicistica TV, Divertisment TV, Videoclip (muzical, publicitar si electoral) si Multimedia (pagini web, CD-uri de prezentare si evenimente multimedia).

Inscrierile au inceput la 1 iulie, termenul fiind prelungit pana la 10 august. Din acest an, SIMFEST are si o sectiune internationala. Au fost invitati, pe langa jurnalistii cu programe in limba romana din tarile vecine, si jurnalisti din SUA, Canada si Suedia.

Festivalul va fi insotit de expozitii de arta plastica si fotografie, lansari de carte si gale de filme documentare ale unor regizori romani si rusi de renume. Vor exista si mese rotunde, cu cel putin doua teme interesante, respectiv „Coruptia in publicitate” si „De ce mor jurnalistii de televiziune in Romania?”.

Detalii despre SIMFEST, precum si formularul de inscriere se gasesc pe pagina oficiala a festivalului, www.simfest.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro