Sari direct la conținut

Risc de atentat terorist la Cartierul General NATO din Belgia

Adevarul

Masurile de securitate au fost consolidate, la sfarsitul saptamanii, in zona Cartierului General al comandamentului militar al NATO din Europa, ca urmare a unui raport elaborat de Interpol care facea referire la existenta unei amenintari teroriste, a anuntat, luni, o sursa oficiala.

Controalele au fost intensificate asupra vehiculelor si persoanelor care intrau sau paraseau sediul SHAPE, Comandamentul suprem al fortelor aliate in Europa, situat in apropiere de Mons (sudul Belgiei), ca urmare a unui avertisment emis vineri, a precizat sursa citata. Starea de alerta a fost redusa luni.

„Totul s-a terminat”, a adaugat responsabilul NATO, precizand ca, potrivit informatiilor furnizate de agentii Interpol din Trieste (Italia), patru teroristi intentionau sa atace Cartierul General al Aliantei. Conform postului belgian de televiziune RTL, se presupune ca respectivii teroristi islamisti veneau din Grecia si intentionau sa comita atentatul duminica.

Alianta Nord-Atlantica, al carei sediu principal este la Bruxelles, face parte dintre tintele amenintate de militantii islamisti membri ai retelei Al-Qaida din Europa.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro