Sari direct la conținut

Neimpozitarea profitului reinvestit, nici in 2005

Gardianul

Scutirea de la plata impozitului pe profit nu a fost inclusa in textul scrisorii suplimentare de intentie la acordul de tip precautionary stand-by parafat acum cateva luni cu Fondul Monetar International (FMI), sustin surse apropiate negocierilor cu aceasta institutie financiara.

Acest document, care va discutat de catre conducerea Fondului in luna septembrie, include modificarile la Codul Fiscal, care vor intra in vigoare de la 1 ianuarie 2005. Este vorba de reducerea cotei impozitului pe profit la 19% si a numarului de cote de impozitare a persoanelor fizice de la cinci la trei.

Aceasta a fost ultima misiune a FMI in Romania in acest an, iar urmatoarea runda de discutii cu reprezentantii Fondului va avea loc in ianuarie-februarie 2005, dupa formarea viitorului Executiv, dupa alegerile din noiembrie. Negociatorul-sef al FMI in relatia cu Romania, Neven Mates, si-a incheiat mandatul si va fi inlocuit de belgianul Emanuel van der Mennsbrugghe.

Acordul stand-by prevede reducerea inflatiei la 9%, in decembrie a.c. fata de sfarsitul lui 2003, si diminuarea deficitului de cont curent de la 5,8% din PIB la 5,5%. Inflatia urmeaza sa scada la 6% anul viitor si la 4% in 2006.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro