Sari direct la conținut

Mariajul PSD-PUR va fi anuntat duminica

Cotidianul

Formarea aliantei electorale Polul Social Democrat si Umanist, formata din PSD si PUR, va fi anuntata, duminica, la Consiliul National al umanistilor. Conform unei intelegeri intre negociatorii PSD si cei ai PUR, liderii umanistilor vor trebui sa prezinte conditiile acestei fuziuni in cadrul Consiliului, unde ar trebui sa fie si aprobata, sustin surse de conducerea PSD.

Ulterior, alianta va fi perfectata la nivel formal la o intalnire oficiala intre conducerile celor doua partide, dupa ce, in prealabil, ea a fost validata in forurile de conducere ale PSD. Cele doua partide vor candida in alegeri pe liste comune.

Conform conditiilor negociate, PUR va primi sapte locuri eligibile in Senat si zece in Camera, la care se adauga cate un mandat de rezerva solicitat de Voiculescu, pentru a preintampina desfiintarea grupurilor in caz ca umanistii migreaza. PUR a solicitat locuri in judetele unde electoral stau cel mai bine. Este vorba de Galati, Bacau, Prahova, Hunedoara, Buzau, Arges, Olt, Neamt, Suceava si Dolj.

In mod surprinzator, prin alianta electorala a social-democratilor cu umanistii, cel putin patru fosti lideri taranisti vor ajunge sateliti ai PSD, partid pe care l-au avut ca adversari multi ani. E vorba de Constatin Dudu Ionescu si Ulm Spineanu, fosti lideri PNTCD si ministri in Guvernul CDR, guvern criticat de PSD pentru „dezastrul pe care l-a produs“.

Barbu Pitigoi (fost lider al tinerilor taranisti) si medicul Irinel Popescu sunt alti taranisti care ajung oarecum in PSD. Acestora li se adauga fostul liberal Sorin Pantis, fost ministru al Comunicatiilor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro