Sari direct la conținut

Razvan Theodorescu atacat de romanii din Canada

Evenimentul Zilei

Peste 100 de romani din Canada au initiat o petitie, adresata ministrului Razvan Theodorescu, cerindu-i sa prezinte scuze public pentru “injuriile aduse acestor romani” pe care i-a numit “cretini”, “lumpeni”, “nespalati”, “pegra”, “ratati” , “fara meserie”, “care nu se spala”.

La rindul lui, Theodorescu le multumeste unor anonimi romani din diaspora care i-ar fi transmis mesaje de sprijin.

Citind convingerea exprimata de Theodorescu, conform careia “animalele nu se scuza”, petitionarii ii cer acestuia sa dea dovada contrarie. “Cu regret ca in Guvernul Romaniei exista oameni ca dumneavoastra”, se incheie petitia pe care, pina ieri, o semnasera peste 100 de romani din diaspora, lezati de consideratiile ministrului PSD.

Simbata va fi decis cistigatorul celor 100 de dolari de la concursului “cel mai reusit slogan anti-iliescian”. In replica, Theodorescu a incercat sa contracareze, recent, printr-un comunicat, valul de indignare provocat de jignirile aduse diasporei in interviul acordat acum o saptamina EVZ, sustinind ca ar fi primit “mesaje de solidaritate”.

Din cele trei mesaje publicate de MCC, pe site-ul propriu, reiese ca semnatarii acestora, al caror nume nu este dezvaluit, sint de acord cu afirmatiile ministrului culturii. “Doresc a va informa ca sint de acord cu pozitia exprimata in interviul acordat de Dumneavoastra “Evenimentului zilei” (…

) cu privire la atitudinea huliganica a acelor nemernici adusi si manipulati in Piata Romaniei din Montreal (…).” Concluzia cade abrupt: “Sint mindra ca am dat mina cu Presedintele Romaniei, Domnul Ion Iliescu.” Mesajul este semnat: “… Studenta la Universitatea … Facultatea de Stiinte Politice Montreal”.

Altcineva care semneaza tot cu puncte-puncte ii scrie “bulversata” lui Theodorescu: “Va multumim ca ati infruntat gloata aceea, resturi ale societatii romanesti ratacite pe meleaguri canadiene, si ca prin discursul dumneavoastra ati anihilat (!!! – n.r.) impresia pe care ar fi putut sa o lase canadienilor”.

Cristina Sofronie, Montreal,

Cristian Oprea

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro