Sari direct la conținut

BCR se implica in finantarea proiectelor de dezvoltare regionala

HotNews.ro

Banca Comerciala Romana (BCR) si Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR) au semnat, vineri 01 octombrie 2004, un protocol de colaborare care creeaza cadrul necesar pentru dezvoltarea unui parteneriat durabil in vederea realizarii proiectelor locale, judetene si regionale de investitii in infrastructura, constructii, reabilitari de cladiri, reciclare deseuri, transporturi etc.

Protocolul va permite realizarea de actiuni comune in scopul promovarii intereselor ambelor parti la nivelul intregii tari.

Acest document are in vedere pe de o parte, obiectivele de baza cuprinse in Politica de Dezvoltare Regionala a Romaniei in care se specifica principiile dezvoltarii regionale bazate pe descentralizare, concentrarea fondurilor, parteneriat, planificarea si intarirea rolului si responsabilitatilor administratiilor publice locale.

Pe de alta parte, Protocolul se sprijina pe faptul ca, potrivit strategiei sale de dezvoltare pe termen mediu, BCR se implica activ in finantarea proiectelor promovate de autoritatile publice locale.

“BCR, in calitate de principal furnizor de servicii financiare pe piata romaneasca, isi armonizeaza permanent strategia si politicile cu evolutia mediului economic cu cerintele economiei reale, sprijinind dezvoltarea sectorului privat si a ramurilor viabile ale economiei.

Avem 4 segmente strategice de clientela: IMM-urile, marile corporatii, populatia si administratia locala, BCR fiind cu adevarat o banca a comunitatilor locale.”, a declarat Nicolae Danila, presedintele executiv al BCR.

BCR poate finanta realizarea proiectelor viabile ale Administratiilor Publice Locale in conditii avantajoase: perioada de creditare de pana la 20 de ani cu o perioada de gratie de maximum 3 ani; dobanzi cu 1-2 p.p. sub dobanda de baza; finantarea poate acoperi pana la 100% din costul prevazut pentru finalizarea proiectelor.

Grupul BCR este, la scara nationala, cel mai important partener financiar al comunitatilor locale in procesul de dezvoltare economico-sociala al acestora, BCR avand o cota de piata de peste 75% la creditarea comunitatilor locale, imprumuturile aprobate insumand cca. 6000 mld. lei.

Pozitia BCR ca banca a comunitatilor locale este argumentata de politica sustinuta de finantare a consiliilor locale prin creditare sau de pe piata de capital, a IMM-urilor si a agentilor economici cu pondere pe plan local (inclusiv prin BCR Leasing), in creditele acordate populatiei si, nu in ultimul rand, in sustinerea unor proiecte importante in domeniul social-cultural.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro