Sari direct la conținut

Mircea Geoana a inceput campania inainte de termen

Evenimentul Zilei

Aflat in fruntea listei PSD Dolj pentru Senat, Mircea Geoana vrea sa fie mai aproape de locuitorii din acest judet. Astfel, el va veni saptaminal in Dolj pentru a incerca sa rezolve problemele oamenilor, indiferent catre ce minister sint adresate cererile acestora. Prefectul spune ca este doar o coincidenta ca Geoana face acest gest inainte de alegerile parlamentare.

tUn “colectiv” format din reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Externe, condus de insusi ministrul de resort Mircea Geoana, va veni in fiecare saptamina la Dolj pentru a solutiona problemele cetatenilor. Anuntul a fost facut ieri, la sfirsitul videoconferintei saptaminale cu membrii guvernului, de catre subprefectul de Dolj, Virgil Boboc.

“Acest colectiv va lucra la Dolj si va incerca sa ne rezolve problemele, indiferent catre ce minister se adreseaza ele”, a precizat subprefectul.

Colectivul lui Geoana a inceput sa functioneze chiar de ieri, cind secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Externe, Cosmin Dobran, a venit in judet, insotindu-l pe prefectul Ion Calin, atit la videoconferinta, cit si la Universitatea din Craiova, unde avea loc festivitatea de deschidere a noului an universitar.

Reprezentantii prefecturii nu au putut preciza ce persoane vor mai face parte din respectivul colectiv.

“Este doar o coincidenta”

Actiunea ministrului de externe la Dolj demareaza in apropierea alegerilor parlamentare, stiut fiind faptul ca Geoana este primul pe listele PSD Dolj pentru un loc in Senat. Iar prefectul Ion Calin declara: “Este doar o coincidenta ca domnul Mircea Geoana este si candidatul nostru pe listele de la Senat.

Dar in acest comitet guvernamental domnul Geoana vine in calitate de ministru de externe”. Calin a adaugat ca noul comitet va functiona chiar in biroul prefectului, timp de doua-trei zile pe saptamina. “Actiunea se va desfasura in toate judetele din tara, iar cite un ministru poate coordona si activitatea a doua sau trei judete.

Este o coincidenta faptul ca domnul Mircea Geoana se ocupa de Dolj si pe linie de partid, dar aceasta actiune nu are nici o legatura cu alegerile parlamentare”, a declarat prefectul, care este totodata presedinte interimar al PSD Dolj.

Trei intr-unul

Cu aproape o luna inaintea termenului legal, PSD a inceput campania, implicind, fara probleme, functionari publici si chiar membri ai guvernului in actiuni cu un vadit caracter electoral. Astfel, zilele acestea, ministrul de externe Mircea Geoana, insotit de liderul PSD Ioan Rus, efectueaza o “vizita de lucru” in judetele Bistrita, Cluj si Maramures pentru a afla doleantele romanilor.

In ochii ministrului de externe, prezentarea programului electoral al PSD pentru perioada 2004-2008 se incadreaza perfect in atributiile de serviciu, pentru care este platit din bani publici.

Turneul ardelean al ministrului de externe a fost definit ieri, la Cluj, de liderul PSD Ioan Rus, a carui explicatie aminteste de tristul concept al partidului-stat, de vremurile in care guvernul si partidul erau totuna.

“Actiunile noastre in cele trei judete intra in preocuparea pe care guvernul, partidul le are de a afla problemele oamenilor si de a vedea posibilele solutii la acestea”, a afirmat Rus.

La rindul sau, Mircea Geoana a precizat ca efectueaza aceste vizite in tripla calitate: “Lider politic, membru al guvernului, candidat la prim-ministru”.

Intrebat de reporterul “Evenimentului zilei” daca si-a luat zile libere de la guvern, intrucit turneul nu are legatura cu activitati ale Ministerului Afacerilor Externe, Geoana a refuzat sa raspunda cu da sau nu, spunind ca, din perspectiva celor trei atributii ale sale, este “absolut normal” sa mearga prin tara si sa vada care sint problemele oamenilor.

Cu toate acestea, el a precizat ca pentru logistica turneului (masini, benzina etc.) nu s-a folosit nici un leu de la guvern, fondurile fiind asigurate de filialele judetene ale PSD.

Prefectul Clujului, Valentin Cuibus, a preferat insa sa vina la conferinta de presa sustinuta de Geoana la sediul PSD cu masina prefecturii (CJ-01-GUV), iar surse din partid ne-au declarat ca microbuzul folosit de Geoana, a carui provenienta nu se cunoaste, a fost supravegheat de un angajat al Inspectoratului de Politie al Judetului Cluj.

Mai mult, daca acolo declaratiile ministrului de externe s-au referit in principal la situatia canalului Bistroe si a platformei continentale, afirmatiile facute cu o zi in urma la Bistrita intra in sfera politicului si a campaniei electorale. Astfel, el a facut remarce la adresa Aliantei D.A.

, care nu ar avea un program coerent de guvernare, a prezentat proiectele recente ale guvernului in domeniul agriculturii si a facut promisiuni electorale, de genul “vom duce inflatia in 2008 la 2%”.

Fluturasi electorali

PSD nu se limiteaza la vizite electorale in perioada premergatoare campaniei, ci a inceput si distribuirea de fluturasi electorali.

La sediul organizatiei municipale Cluj-Napoca, dar si pe domeniul public, in fata sediului, la masa unde se string semnaturi pentru candidatura lui Adrian Nastase la presedintie, au aparut pliante ale Uniunii Nationale PSD+PUR, intitulate “Manifest pentru o buna guvernare. Alegerile parlamentare si prezidentiale 2004”.

Ramona Olaru, Raluca Crisan

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro