Sari direct la conținut

Despagubiri pentru cei care au pierdut banii depusi la Dacii

Gardianul

Persoanele care au depus, la CEC, pana la data de 1 noiembrie 1990, diferite sume pentru cumpararea de autoturisme Dacia ar putea fi despagubite in perioada urmatoare, a declarat, ieri, premierul Adrian Nastase, citat de Mediafax. El a spus ca este normal ca sumele depuse sa fie returnate intr-un anumit interval de timp rezonabil, dar fara a exagera cu superdobanzi si penalitati.

„Nu este admisibil ca statul sa confiste practic aceste sume. Cred ca putem gasi o solutie care sa vina in intampinarea a ceea ce este, pana la urma, echitabil in cadrul societatii”, a afirmat Nastase.

Premierul a precizat ca cererile formulate de Asociatia Pagubitilor de Autoturisme din Romania au fost discutate in sedinta de Guvern, dar ca problema este una dificila, avand in vedere numarul mare al pagubitilor. La CEC au fost inregistrate, pana la 1 noiembrie 1990, aproximativ 40.000 de persoane care au depus diferite sume pentru cumpararea de autoturisme Dacia.

„Fiind vorba de sume mari de bani, eu cred ca trebuie sa vedem ce este la acest moment firesc si normal ca abordare. Statul are insa datoria sa returneze banii pe care oamenii i-au depus avand incredere in institutiile statului”, a mentionat Nastase.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro