Sari direct la conținut

Vacanta de iarna, mai scumpa in tara decat in strainatate

Gardianul

Petrecerea unei minivacante de Craciun sau de Revelion in statiunile montane autohtone va necesita, in acest an, eforturi financiare deosebite pentru cei care vor sa se bucure de minimum de confort. Ofertele, pentru toate buzunarele, pleaca de la cateva sute de mii de lei pe zi, la unitatile de o stea, si merg spre cateva sute de euro, la cele de patru stele.

Poiana Brasov, tarife de top

Cele mai piperate oferte vin din partea unitatilor de cazare din Poiana Brasov si de pe Valea Prahovei. Astfel, la un hotel de trei stele din Predeal, o zi de vacanta costa minimum 80 euro, tarif in care este inclus micul dejun. Tot la trei stele, de aceasta data cu pensiune completa, pachetul costa minimum 500 euro, pentru patru nopti.

O vacanta de cinci zile in Poiana Brasov la un hotel de doua stele, costa minimum 330 euro, suma in care nu sunt oferite decat cazarea, micul dejun si cina festiva. La categoria trei stele, in aceeasi statiune, trei nopti de cazare cu micul dejun si cina festiva incluse costa circa 390 euro de persoana, pentru ca la patru stele, in aceleasi conditii, sa coste minimum 470 euro.

Vile de inchiriat cu mii de euro

Pentru cei care pot constitui grupuri mai numeroase de persoane, exista varianta, deloc de neglijat, de inchiriere a unei vile. Tarifele variaza de la 3.900 euro (cazare si pensiune completa pentru 25 de persoane, timp de patru zile), la unitati de trei stele la 3.500-3.600 euro. La o pensiune de patru stele din Bran, un pachet de cinci nopti de cazare cu demipensiune costa 310 euro de persoana.

La Olanesti, o vila de 15 de locuri, clasificata la categoria trei stele, costa circa 1.100 euro, pentru cinci nopti.

Cele mai convenabile oferte

In Mamaia, patru nopti de cazare cu pensiune completa, plus cina festiva de Revelion, costa 120 euro de persoana. La Mangalia, tot la categoria patru stele, un pachet de servicii de patru zile, care cuprinde cazare, micul dejun si masa festiva costa 190 euro. La trei stele in Mangalia, patru zile de vacanta, cu pensiune completa si masa festiva de Revelion costa 150 euro.

Tarife mai apropiate de posibilitatile financiare ale turistului de rand sunt practicate si de hoteluri din statiuni precum Baile Govora, unde un pachet de servicii complete la hoteluri de doua stele pentru sase zile costa intre 6,8 si 7 milioane de lei.

In Vatra Dornei, la un hotel de doua stele, patru nopti cazare costa circa 7 milioane de lei, pensiune completa, iar in Durau circa 7,5 milioane de lei. In Predeal, o vila de trei stele cu zece camere poate fi inchiriata in perioada Revelionului contra sumei de 3.000 euro.

Oferte avantajoase

in strainatate In acest an, petrecerea Revelionului la Praga costa intre 410-430 de euro, suma in care sunt incluse transportul cu autocarul, cazare sase nopti la categoria patru stele, masa in sistem demipensiune si cina festiva.

O vacanta de cinci zile la Budapesta, la un hotel de patru stele costa intre 350-400 euro, pachetul constand din transport cu autocarul, mic dejun, program si cina festiva de Revelion, plus o seara traditionala ungureasca.

Sarbatorile pe Riviera Olimpului costa numai 150-200 euro, in functie de clasificarea hotelului, tarif in care intra cazarea (doua sau trei stele ) patru nopti, micul dejun si transportul.

Tarife mai mari cu 15%, in acest an

Comparativ cu Revelionul de anul trecut, pretul unui pachet de servicii complet la structurile de pe Valea Prahovei este, in medie, mai mare cu 10-15%. Cu toate acestea, reprezentantii unitatilor de turism ne-au delarat ca se asteapta la un grad de ocupare de 100%, ca si anul trecut de altfel.

La cabanele montane, patru nopti de cazare costa intre 6,5 si 8,5 milioane de lei de persoana, dar tarifele destul de piperate nu-i descurajeaza pe romani, care au inceput deja sa se faca rezervari. Carmen Neacsu, Robert Dale

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro