Sari direct la conținut

Iordanescu si Mircea Sandu nu-si mai vorbesc

Gazeta Sporturilor

Chiar inaintea celui mai important meci al echipei nationale, cel de la Praga, la conducerea FRF mocneste un scandal de proportii. Mircea Sandu si selectionerul Anghel Iordanescu sint protagonistii unei dispute care ascunde elemente de culise, necunoscute pina acum.

La suprafata, presedintele vrea 7 puncte din urmatoarele trei partide, iar antrenorul reactioneaza iritat, formulind un raspuns abrupt: „Poate ca a aranjat el ceva cu arbitrii! Sau poate intra el si da vreo doua goluri! Daca nu e nici una dintre cele doua variante, inseamna ca vrea sa puna presiune pe mine si pe echipa”.

Sandu catre Puiu: „Echipa nu joaca nimic!”

Conform unor surse federale, Mircea Sandu si Iordanescu se ocolesc pe culoarele FRF. Si totul ar fi pornit de la intrarea in politica a lui Iordanescu. La inceput, Mircea Sandu a acceptat situatia, dar imediat dupa ce numele fiicei sale a aparut in „Dosarul Cocaina”, seful de la FRF si-a schimbat atitudinea.

A parut ca Iordanescu nu-l mai are cu nimic la mina, i-a disparut crisparea si a inceput sa faca declaratii degajate vizavi de antrenor si de echipa nationala. Pina in acel moment putea spera ca fata lui va fi protejata. Dupa ce a inteles ca nu se va intimpla asa, a izbucnit.

In spatele usilor inchise, Sandu i-ar fi reprosat mai intii lui Iordanescu faptul ca „echipa n-a jucat mai nimic in primele doua partide importante, cu Finlanda si cu Macedonia”. Asta in ciuda faptului ca „tricolorii” au cistigau ambele jocuri cu 2-1.

Puiu catre Sandu: „De ce nu le-ai luat apararea?”

Al doilea element care a adincit fisura a fost acela ca Sandu i-ar fi amintit de episodul Flora, de la Craiova. „Daca a fost asa, e inadmisibil”, i-ar fi spus seful FRF. Iordanescu i-a dat o replica scurta, dar care pare ca vine din sinul echipei nationale. „Nu le-ai luat apararea nici o clipa”. Asa a si fost.

La momentul respectiv Mircea Sandu a tacut, iar acum citeva zile a spus: „Ar fi bine ca jucatorii sa mai lase cazinourile si alte lucruri de acest gen”. E foarte posibil ca in clipa de fata sa existe doua tabere. Una din care fac parte jucatorii si Iordanescu, iar cealalta in care se afla doar Mircea Sandu. Ultimul pare insa ca le-a pregatit o surpriza adversarilor sai.

Amenintarea Nasului: „Reintoarcerea lui Piturca”

Simtind pericolul, Anghel Iordanescu a incercat sa faca un pas inaintea sefului sau. O sursa importanta din cadrul FRF a declarat pentru Gazeta Sporturilor ca Puiu si-a asigurat viitorul in cazul in care va fi demis la finalul acestui an. A semnat la Paris un precontract cu nationala Arabiei Saudite. Iritarea presedintelui a atins in acest moment apogeul.

Probabil ca partida de la Praga va fi hotaritoare pentru selectioner. Daca o pierde, e foarte posibil ca el sa fie impins spre demisie. Dar nu imediat, pentru ca Iordanescu ar primi si o lovitura din punct de vedere politic, chiar in prag de alegeri, pentru ca va candida pentru functia de senator pe listele PSD. Mutarea s-ar face in iarna.

Aici intervine surpriza. Iarna e anotimpul despre care Victor Piturca a amintit imediat dupa plecarea de la Steaua. „Pina in iarna nu voi antrena pe nimeni!”. Si a refuzat toate ofertele pe care le-a avut.

Totul se leaga, pentru ca Mircea Sandu, de fiecare data cind a avut ocazia, a facut o precizare care suna in felul urmator: „Oricum, Piturca a plecat intr-un moment nepotrivit de la echipa nationala. E foarte posibil sa se intoarca”.

Presedintele are mustrari de constiinta, dar si o mare problema: si-ar pune in cap tricolorii, pentru ca marea lor majoritate il prefera pe Iordanescu lui Piturca, ultimul fiind mult mai putin dispus sa acorde un tratament preferential vedetelor.

BILETE/ DISPUTA

FRF i-a amenintati pe cehi cu UEFA

Federatia romana a cistigat o prima batalie din razboiul psihologic impotriva forului fotbalistic de la Praga. Pretul de 28 de euro perceput de cehi pentru fiecare din cele 2.400 de bilete distribuite suporterilor romani a declansat dispute intre conducerile celor doua organisme. Dupa indelungi parlamentari si amenintari cu reclamatii la UEFA, federalii cehi si-au recunoscut greseala.

„Au spus ca nu trebuia sa ceara 28 de euro pentru toate biletele, fiindca unele locuri sint situate intr-un sector unde tichetele costa 14 euro. Suporterii vor fi despagubiti”, a declarat Cristian Bivolaru, secretarul general adjunct al FRF.

Spre nemultumirea Ambasadei Romaniei la Praga, federatia ceha a oferit diplomatilor romani doar doua invitatii la meciul de simbata, desi solicitasera zece.

y Viorel Tudorache

Mutu pune conditii

Internationalul roman de la Chelsea a ajuns la capatul rabdarilor si nu pare sa mai accepte la nesfirsit statutul de rezerva. Adrian Mutu a purtat o discutie transanta cu managerul Jose Mourinho. Apropiati ai capitanului sustin ca atacantul „tricolor” l-a rugat pe antrenorul portughez sa-l ajute sa aiba macar un meci in picioare inaintea partidei reprezentativei cu Cehia.

Antrenorul i-a promis ca-l va folosi astazi impotriva lui Liverpool, Adi avertizind voalat ca este dispus sa renunte la Chelsea pentru a nu pierde echipa nationala. y Viorel Tudorache

„Postul domnului Iordanescu nu este nici pe departe amenintat si va asigur ca relatiile noastre sint excelente. Nu am avut intentia de a declansa presiune asupra domnului Iordanescu, asupra staff-ului tehnic al echipei nationale si a jucatorilor ei”

Mircea Sandu, presedintele FRF

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro