Sari direct la conținut

Poli-Dinamo, mai mult decat un joc de fotbal

Gazeta Sporturilor

„La meciurile cu Dinamo, presiunea tribunei e atit de mare incit, pe teren, iti vine sa maninci maidanezi”, isi aminteste fostul atacant al lui Poli Timisoara, Mugur Gusatu (35 de ani). In 1997, cind Poli a invins ultima data pe Dinamo cu 3-0, Gusatu, in prezent jucator la divizionara C Stiinta CFR Craiova, a marcat al doilea gol pentru formatia banateana.

„Nu stiu unde e mai urita Dinamo, la Craiova sau la Timisoara. Cind o echipa din provincie are rezultate, apoi i se pun artificial piedici, e normal ca publicul sa izbucneasca”, crede Gusatu, alintat „Gusi-Gol” de tribuna pe cind evolua pentru Poli. De altfel, toate golurile marcate de Gusatu in Divizia A au fost pentru echipa banateana.

Mugur si-a amintit ca in 1997 dinamovistii au fost extrem de surprinsi de replica Timisoarei, care, in minutul 30, avea deja 3-0. „L-am vazut pe Tararache cu lacrimi in ochi. Noi mai trageam de timp si el fugea dupa mingile pe care le aruncam afara. Trebuia sa plece la Udinese si incerca sa faca impresie buna.

Ne-a facut tarani ca opunem atita rezistenta”, mai povesteste atacantul, care e convins ca si duminica timisorenii ii pot face sa plinga pe „ciini”. „Daca jucati cu mintea, ii bateti! Ei trebuie sa cistige, iar asta poate sa-i coste. Frigeti-i pe maidanezi! Pentru mine, meciul de duminica e de 1 solist”, i-a indemnat Mugur Gusatu pe jucatorii Politehnicii.

26 de goluri a marcat Gusatu pentru Poli in cele doua sezoane petrecute la Timisoara, 1995-1996 si 1996-1997

L-a tinut pe Van Nisterlooy rezerva

Gusatu a debutat in Divizia A in 1992, la Universitatea Craiova. In urma unei accidentari a pierdut lotul si a fost cedat in Divizia C, la Constructorul Craiova. S-a decis sa-si caute echipa in Italia, dar s-a oprit in Austria, la DSV Leoben. Aici a jucat din 1993 pina in 1995, cind, revenit acasa, a acceptat oferta lui Poli Timisoara.

Cea mai buna perioada din cariera, Gusatu si-a petrecut-o la Heerenven (Olanda), unde, impresariat de Rodion Camataru, a ajuns in 1997. „Gusi-Gol” a izbutit un prim sezon excelent acolo, inscriind 9 goluri si tinindu-l pe banca de rezerve pe cel care avea sa devina vedeta lui Manchester, Van Nisterlooy.

Mugur Gusatu a mai jucat la MTK Budapesta, unde a marcat 10 goluri in 13 meciuri, la AS Politehnica Timisoara si la FC Bihor. y Dan Brie

„E momentul sa-i batem”

Commando Viola, galeria „violetilor”, a muncit pe rupte zilele trecute pentru a confectiona „niste bannere un pic mai speciale”. Ultrasii n-au vrut sa divulge secretele acestor bannere, amintindu-si ca au avut probleme cu Politia anul trecut, cind au confectionat o oaie gigantica pentru meciul cu Steaua lui Gigi Becali.

Ultrasii sint convinsi ca, raniti dupa dubla cu Partizan Belgrad, „ciinii” nu vor incasa inca o portie in partida de duminica. „Si ne-am mai dori ceva. Dupa doi ani de vreme crunta, cu ploaie si furtuna la ora meciului cu Dinamo, sa avem noroc si sa-i batem, pe un timp macar acceptabil.

Daca jucatorii dau pe teren tot ce pot, asa se va intimpla”, crede liderul „viola”, Alin Boldura, care spera ca suporterii vor veni la „Peluza Sud” pentru echipa si nu pentru pretul redus la jumatate al biletelor. y Dan Dutu – Timisoara

Multescu: „Ma bazez pe inspiratia lui Mansour”

Antrenorul lui Poli Timisoara, Gheorghe Multescu, crede ca, in pofida esecului cu Partizan Belgrad din Cupa UEFA, Dinamo va da o replica indirjita pe „Dan Paltinisanu”. „Ma bazez pe inspiratia lui Mansour, pe revenirea lui Silivasan si pe zvicnirea lui Nicolita. Atacul si mijlocul sint punctele lor forte. Acolo trebuie si noi sa actionam”, a declarat tehnicianul timisorean.

y Dan Dutu – Timisoara

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro