Sari direct la conținut

„Echipa” lui Turcescu acuzata ca escrocheaza invitatii

Ziua

„Nu ma pot cumpara si nu fac jocurile nimanui”. Aceasta este declaratia transanta a jurnalistului Robert Turcescu de la Realitatea TV, realizatorul si moderatorul emisiunii „100%”.

Afirmatia vine in urma editiei din seara de joi, cand invitatul acestuia, Valeriu Steriu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, a dezvaluit ca i s-au pretins 1500 de dolari pentru a primi temele din desfasuratorul emisiunii unde urma sa fie prezent in direct. Ce s-a intamplat de fapt am vrut sa aflam chiar de la Robert Turcescu.

„Invitatul meu de ieri seara (joi – n.r.), mi-a spus ca un consilier din ministerul in care lucreaza poate obtine printr-un intermediar – despre care s-a sugerat ca ar face parte din echipa mea redactionala – temele emisiunii, contra sumei de 1.500 de dolari.”

Consilierul incerca sa-l escrocheze

Persoana respectiva i-ar mai fi precizat ca acest lucru s-ar mai fi intamplat si in cazul editiei cand l-am avut ca invitat pe ministrul Petre Daea. Situatia se putea explica in doua feluri, fie cineva din echipa mea incerca sa ma tradeze, fie consilierul incerca sa-l escrocheze”, relateaza Turcescu.

„Toate suspiciunile planau asupra producatorului emisiunii, insa eu stiu prea bine ca nimeni din echipa mea nu se preteaza la astfel de lucruri. Ba mai mult, chiar mi-am testat producatorul, cu ceva vreme in urma, cand, prin intermediul unei cunostinte, i-am oferit 10.000 de euro ca sa obtin temele si intrebarile la rubrica „bila alba/bila neagra”. Evident el nu stia ca eu il testam.

A refuzat fara ezitari si m-a sunat imediat sa-mi spuna ce i s-a propus. Acum, revenind la secretarul de stat Steriu, el a adaugat ca i s-au si aratat niste teme, impartite pe doua sectiuni: activitate profesionala si viata particulara. Or, acest al doilea gen de intrebari n-au fost si nu vor fi niciodata subiectul emisiunii „100%”.

Nu e specificul talkshow-ului pe care-l realizez”, explica jurnalistul mentionand ca insusi invitatul sau avea deja la ora difuzarii emisiunii niste semnale ca e ceva putred la mijloc.

„Sistemul este putred”

Turcescu isi explica tot incidentul prin faptul ca „sistemul este putred pana in adancuri. Tocmai de aceea nici n-am vrut sa ascund cele petrecute si am decis sa fac totul public. Exista in mediul presei acea categorie de samsari/intermediari care castiga enorm din „afacerile cu imaginea” si „aranjarea” acesteia contra unor sume care ajung la zeci de mii de euro sau dolari.

Fenomenul este extrem de grav, iar eu personal voi lua intotdeauna atitudine impotriva celor care detin putere economica, financiara sau de orice alta natura care-si imagineaza ca toata presa functioneaza dupa deviza „totul se cumpara si oricine are un pret””.

In plus, colegul nostru de la Realitatea TV ne-a facut si o confidenta de ordin personal pentru a clarifica si mai bine situatia sa: „In prezent, contractul meu cu postul de televiziune la care lucrez imi asigura mult mai mult decat as avea nevoie sa cheltui pe luna. Casa am, masina am. Nu ma pot cumpara si nu fac jocurile nimanui”.

Chiar in emisiunea „100%” de joi seara Robert Turcescu a afirmat ca i s-a intamplat si lui sa i se ofere bani, de-a lungul celor 11 ani de cariera in mass-media, ca sa iasa cineva „bine” intr-un context sau altul.

Am vrut sa stiu, cine, iar Turcescu mi-a raspuns ca nu vrea sa acuze pe nimeni, dar probabil ca acest lucru se practica, ceea ce justifica si nenumaratele incercari de oferite de mita. „Chiar au fost uluite acele persoane cand m-am ridicat pur si simplu de la masa si le-am zis clar ca nu ma intereseaza oferta lor”, adauga realizatorul emisiunii „100%”.

Totusi, cine sunt acele persoane?, am insistat. „N-am sa dau nume, dar va spun ca talkshow-ul meu fiind mai mult de natura politica, si tentativele de „corupere” tot din zona aia au predominat”, a dezvaluit Robert Turcescu.

Valeriu Steriu nu a putut fi contactat pentru a-si prezenta pozitia in aceasta problema, el fiind plecat in delegatie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro