Sari direct la conținut

Traian Basescu: Stolojan a fost santajat sa se retraga

BBC

Co-presedintele Aliantei PNL-PD, Traian Basescu, a contrazis declaratiile lui Theodor Stolojan, potrivit carora se retrage din cursa electorale din motive de boala. Intr-un interviu la BBC, Traian Basescu a declarat ca dl. Stolojan nu a mai rezistat santajelor venite din partea PSD.

– Domnule Basescu, in ce masura va afecteaza retragerea lui Theodor Stolojan din cursa prezidentiala?

De mai bine de o luna avem discutii frecvente cu Theodor Stolojan pe tema renuntarii la cursa prezidentiala, de mai bine de o luna dansul a deschis discutia necesitatii renuntarii la cursa prezidentiala. Era intr-un stres teribil. Nu este adevarat ca are nu stiu ce boli, nu stiu ce operatii.

Theodor Stolojan nu face nici o operatie, are nevoie doar de odihna, ca sa iasa din santajul la care continuu este supus.

– La ce va referiti?

La foarte multe, inclusiv telefoane de tot soiul de la binevoitori care ii spuneau ce i se pregateste cu dosarele pe care le va avea de explicat in campanie, cu tot soiul de tertipuri din acestea specifice unui sistem ticalos. Theodor Stolojan ceda nervos daca mai continua.

– Va referiti la santaje venite din partea PSD?

Categoric da. Inclusiv din partea unor politicieni ai PSD care, chipurile binevoitori, ii transmiteau constant si consecvent ca i se pregatesc dosare.

– Cu problema asta va confruntati si dumneavostra. Dar e acesta un motiv ca un politician de lunga cariera sa cedeze psihic la niste amenintari care de fapt nici nu se concretizasera?

Suntem caractere diferite. Eu le suport, la mine santajul e pe fata. Cand iti face un dosar cu flota, ti-l trimite la Curtea Suprema stii ca o sa fii judecat, depinde cat esti de cuminte ca sa te judece bine… Sunt tot soiul de tampenii ale serviciilor de informatii care lasa impresia ca ai facut lucruri urate, politie politica, insa eu sunt un om care rezista.

Domnul Stolojan nu este un politician neaparat de cariera. Era doar tipul de presedinte de care Romania avea nevoie. Un om care ar fi fost relativ detasat de partidele politice si care ar fi putut sa fie un reper pentru toti romanii, insa oligarhia PSDista nu suporta un astfel de presedinte.

– Ce se va intampla cu Alianta si cu viitorul ei candidat la presedintie?

Pentru Partidul Democrat si pentu mine este esential sa mentinem protocolul aliansei, sa fim solidari si cu momentul prin care trecem si PD nu va face o propunere pentru functia de presedinte al Romaniei, pentru ca intelegerea este ca liberalii sa dea un candidat. Daca ei vor decide ca Traian Basescu trebuie sa intre in acesta cursa, o voi face.

Daca ei vor decide ca au o alta optiune, eu si Partidul Democrat o vom sustine fara rezerve.

– S-au facut speculatii ca, o data cu retragerea domnului Stolojan, PNL s-ar putea apropia de PSD.

Este exclus. PNL este strans unit in jurul lui Calin Popescu Tariceanu. Nu va fi nici o aripa a partidului care sa se indrepte spre PSD. Eu am foarte multa incredere in acesti oameni, i-am cunoscut si nu se vor indrepta catre PSD. Convocam Consiliul National si cei 736 de delegati vor fi miercuri la Bucuresti.

In momentul in care liberalii ne vor face cunoscut numele candidatului Aliantei la functia de presedinte, noi vom fi gata sa-l votam, sa-l adoptam ca pe candidatul nostru.

  • Documente video:
    Basescu acuza PSD de santajarea lui Stolo (partea I)
    Basescu acuza PSD de santajarea lui Stolo (partea aIIa)
  • ARHIVĂ COMENTARII
    INTERVIURILE HotNews.ro