Sari direct la conținut

Jumatate din romani sunt conectati la televiziunea prin cablu

Adevarul

Romania este a doua tara din Europa Centrala si de Est si a cincea de pe intregul continent in ceea ce priveste procentul de penetrare a televiziunii prin cablu, cu 50,7%, ceea ce inseamna 3,5 milioane de gospodarii conectate la acest tip de televiziune.

Aceste date au fost anuntate de Radu Petric, presedintele Asociatiei de Comunicatii prin Cablu (ACC), si de Jean Luc Cronel, directorul pentru Europa al TV5 Europe, in cadrul celei de-a treia editii a Zilelor Audiovizualului Franco-Roman, care s-a desfasurat sambata si duminica la Bucuresti.

Peste 50% dintre retelele romanesti de cablu pot distribui maximum 30-35 de canale din cauza ca functioneaza inca pe baza tehnologiei achizitionate la inceputul anilor ’90. Asta, in conditiile in care, in prezent, exista 48 de posturi destinate publicului roman sau care emit sau sunt titrate in limba romana, a declarat Radu Petric.

El a dat insa asigurari ca operatorii de cablu continua sa investeasca in tehnologie pentru a putea mari numarul de canale difuzate publicului. Presedintele ACC a adaugat ca, in total, exista 97 de posturi incluse in oferta de programe a diferitilor operatori de cablu din Romania.

Dintre aceste posturi, 39 sunt in limba engleza, 27 in romana, 11 in franceza, 10 in germana, 7 in spaniola si 3 in italiana. La acestea se mai adauga, in functie de preferintele abonatilor, canale in limbile maghiara, turca, portugheza etc.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro