Sari direct la conținut

17 judete pustiite de inundatii

Cotidianul

Aproape 200 de localitati, situate in 17 judete ale tarii, au fost afectate de inundatiile din ultima saptamana, fiind inregistrate pagube in aproape 5000 de case si anexe gospodaresti, conform unui bilant al Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor.

Potrivit sursei citate, doua persoane au murit si doua au fost date disparute in urma viiturilor, iar 1300 de oameni au ramas izolati din cauza apelor. inundatiile care au avut loc in ultima perioada au afectat 1502 hectare de teren agricol si 4385 de case si anexe gospodaresti.

De asemenea, s-au inregistrat pagube la 381 de poduri, podete si punti pietonale, in timp ce 327 de kilometri de drumuri nationale, judetene, comunale sau de retea stradala au devenit inutilizabile. Peste 3000 de metri cubi de terasament de cale ferata si doi kilometri de sine de tren au fost degradate ca urmare a precipitatiilor abundente, in timp ce 13 lucrari hidrotehnice au fost afectate.

Totodata, mai multe fantani au fost colmatate si s-au inregistrat defectiuni la retele electrice si la aproape un kilometru de retea de alimentare cu apa. Printre constructiile care au avut de suferit in urma precipitatiilor se numara si Termocentrala de la Paroseni.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro