Sari direct la conținut

FOTO VIDEO Imagini dramatice cu cel mai mare spital de copii din Ucraina după atacul rusesc / Zelenski: Rusia nu poate pretinde că nu știe unde se duc rachetele sale

HotNews.ro
FOTO VIDEO Imagini dramatice cu cel mai mare spital de copii din Ucraina după atacul rusesc / Zelenski: Rusia nu poate pretinde că nu știe unde se duc rachetele sale
Femeie în lacrimi după atacul rusesc asupra spitalului de Okhmatdyt din Kiev - FOTO: Evgeniy Maloletka / AP / Profimedia

Atacul „masiv” cu rachete desfășurat de Rusia luni dimineață a afectat și un mare spital de copii din Kiev, au spus autoritățile ucrainene, iar pe rețelele de socializare au apărut imagini cu efectele loviturii.

Atacul cu rachete asupra Kievului a dus la moartea a cel puțin 7 oameni și la rănirea a peste 25 au spus autoritățile din capitala ucraineană.

Ministerul rus al apărării a denunțat ceea ce el descrie drept „isterii ale regimului de la Kiev” după ce imagini dramatice apărute pe rețelele de socializare arată că spitalul Okhmatdyt din Kiev, cel mai mare spital pentru copii din Ucraina, a fost lovit luni de cel puțin o rachetă, relatează TASS.

„Spitalul de copii Okhmatdyt din Kiev. Unul dintre cele mai importante spitale de copii nu numai din Ucraina, ci și din Europa. Okhmatdyt a salvat și vindecat mii de copii”, a spus președintele Volodimir Zelenski.

Zelenski: Rusia nu poate pretinde că nu știe unde se duc rachetele sale

„Acum că spitalul a fost avariat de un atac rusesc, sunt oameni sub dărâmături, iar numărul exact al victimelor este încă necunoscut. Chiar acum, toată lumea ajută la îndepărtarea dărâmăturilor – medici și oameni obișnuiți.

Rusia nu poate pretinde că nu știe unde zboară rachetele sale și trebuie să fie trasă la răspundere pentru toate crimele sale. Împotriva oamenilor, împotriva copiilor, împotriva umanității în general. Este foarte important ca lumea să nu rămână tăcută acum și ca toată lumea să vadă ce cine este și ce face Rusia”, a scris el pe platforma X.

Zelenski a postat pe rețeaua de socializare și o imagine cu un copil rănit în atac și un clip video cu spitalul după lovitura rusească.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a spus că atacul asupra capitalei a fost unul dintre cele mai puternice de până acum.

El a declarat că principalul spital pentru copii al orașului a fost avariat în timpul atacului. Părinți cu copii în brațe au ieșit în stradă, amețiți de șoc și plângând.

Unii dintre copii au continuat tratamentul în stradă înainte să fie posibilă trimiterea lor la alte spitale.

Cum arată zona după atacul rusesc:

Spitalul de copii Okhmatdyt din Kiev după atacul rusesc cu rachete – FOTO: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Intervenția forțelor de salvare la spitalul de copii Okhmatdyt – FOTO: Evgeniy Maloletka / AP / Profimedia
Curtea spitalului de copii Okhmatdyt după atacul rusesc cu rachete de luni – FOTO: Evgeniy Maloletka / AP / Profimedia

Rusia a desfășurat unul dintre cele mai ample atacuri cu rachete asupra Ucrainei de până acum, cele mai afectate fiind Kiev și Krivoi Rog.

Potrivit lui Zelenski, rușii au lansat peste 40 de rachete, iar ministrul de interne Ihor Klimenko a spus că cel puţin 20 de persoane au fost ucise, iar peste 50 rănite.

Imagini de la spitalul de copii bombardat din Kiev / Sursă: Nataliia Nagorna
INTERVIURILE HotNews.ro