Sari direct la conținut

A inceput eliberarea medicamentelor compensate

Gardianul

Orice nemultumire legata de eliberarea medicamentelor compensate cu 90%, care au inceput a fi livrate inca de ieri, in toate farmaciile, poate fi facuta la telefonul verde, a anuntat ministrul sanatatii, dr. Ovidiu Branzan, intr-o conferinta de presa sustinuta la ministerul de resort. Linia telefonica este gratuita si functioneaza, incepand de astazi, intre orele 9:00 si 16:00.

Numarul destinat plangerilor este: 0800.800.187. De ieri, echipe mixte ale MS, ale directiilor de sanatate publica si ale caselor de asigurari monitorizeaza pe teren modul de prescriere si eliberare a retetelor pentru medicamentele compensate cu 90%. Pe listele cu astfel de compensari sunt nu mai putin de 1.580 de medicamente.

Ministrul Branzan a avertizat cu privire la neregulile care s-ar putea naste in acest moment: „Medicii si farmacistii care nu vor prescrie sau nu vor elibera, de astazi, medicamente compensate in proportie cu 90% pensionarilor cu venituri mai mici de sase milioane de lei isi vor pierde contractul cu CNAS”.

In judetul Dambovita, patru farmacii si-au pierdut deja contractul cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, pentru ca astazi nu erau pregatite sa elibereze medicamente compensate cu 90%. Anuntul a fost facut de ministrul Branzan, ieri, intr-o conferinta de presa. Pentru a putea elibera aceste compensate, farmaciilor li s-au suplimentat fondurile cu 1.100 miliarde de lei.

De asemenea, acestea au mai primit si 1.220 miliarde de lei pentru eliberarea medicamentelor care nu sunt in regim compensat.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro